Mai puţini brazi de Crăciun

Primii comercianţi de brazi au apărut pe Digul Jiului, dar cu mai puţină marfă decât în anii precedenţi. Aceştia spun că îşi încearcă şi în acest an norocul pe piaţa din Târgu Jiu şi sunt dispuşi să negocieze pentru a-şi vinde brazii. Cumpărătorii însă se lasă aşteptaţi.

Doar trei comercianţi de brazi şi-au făcut apariţia pe Digul Jiului cu două săptămâni înainte de Crăciun. Doi dintre aceştia au venit tocmai din Alba, cu brazi argintii de pe Muntele Găina. Preţurile cu care nea’ Stan îşi vinde marfa variază între 30 şi 100 lei. Omul a venit în această perioadă cu doar 170 de brazi, mai puţini decât în anii precedenţi. „Sunt din Alba şi am venit cu brazi de pe muntele Găina. Preţurile sunt între 30 şi 15 lei. Am fost şi anul trecut şi a mers, însă anul acesta am adus mai puţini. Cred că nu o să se cumpere. De ce să-i stric-”, spune unul dinte comercianţi. În afară de brazi acesta a mai scos la  vânzare şi crenguţe, care costă numai 5 lei. Pentru că e criză speră să câştige ceva şi din acestea.

Cumpărătorii se lasă aşteptaţi

Dacă comercianţii au început să apară, cumpărătorii se lasă însă aşteptaţi. „Am vândut doar trei-patru brazi de când am venit. Nu ştiu dacă pot să îi vând pe toţi. Preţurile sunt între 45 şi 150 lei. Avem şi suporţi, pe care îi vindem separaţi”, declară Vasile Cobeliţă, care a adus brazi de pe Câmpul lui Neag. Puţinii cumpărători care au venit să se intereseze de brazi spun că nu se grăbesc să cumpere deoarece în apropierea Crăciunului preţurile o să scadă. „O să cumpăr un brad, însă nu mă grăbesc. Am venit doar să văd cum sunt preţurile. Acum nu mai sunt bani, ca în anii trecuţi. Sperăm să mai lase la preţ comercianţii”, declară o gorjeancă.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: