Recepţia reţelei de apă de la Turcineşti, respinsă pentru a doua oară

Recepţia lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă a comunei Turcineşti a fost amânată. Membrii comisiei de recepţie au decis acest lucru după ce au constatat că lucrările au fost prost executate şi nu s-a respectat proiectul. Constructorul are la dispoziţie 30 de zile să remedieze deficienţele. Primarul din localitate îl compătimeşte tot pe constructor pe care l-ar înţelege dacă ar decide să închidă robinetele. Este pentru a doua oară când primarul Gogălniceanu încearcă să recepţioneze lucrarea.

O comisie alcătuită din viceprimarul comunei, Dumitru Modrea, câţiva consilieri locali, un reprezentant al Consiliului Judeţean Gorj şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor precum şi Distrigaz s-a întrunit în urmă cu două zile pentru a face recepţia lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă a comunei Turcineşti. În urma analizei, comisia a decis să amâne recepţia întrucât lucrările nu au fost realizate conform proiectului. Astfel, în afară de faptul că puţul a fost executat la o adâncime mai mică decât cea prevăzută în proiect respectiv la 185 de metri în loc de 300, hidranţii stradali nu au fost coborâţi la cota din proiect, certificatele de garanţie la pompe şi la rezervoare sunt expirate, lipseşte documentaţia pentru extinderea reţelei de distribuţie executată în afara autorizaţiei de construire şi a ofertei de la licitaţie (circa 1.400 m) şi nu au fost respectate în totalitate condiţiile impuse prin avizele emise de Apele Române, Distrigaz Sud şi Inspectoratul de Stat în Construcţii Gorj.

Potrivit consilierului local, Ion Şerbu, care este şi membru în comisia de recepţie, recepţia la alimentarea cu apă a comunei Turcineşti s-ar putea face la vară, în 2011. „Recepţia a fost amânată cu 30 de zile din cauza numeroaselor deficienţe constatate. Constructorul a afirmat că toate neregulile constate de către comisie încearcă să le rezolve la iarnă acum fiind frig şi-a trimis oamenii acasă“, a precizat Ion Şerbu.    

Gogălniceanu îl compătimeşte pe constructor

Primarul comunei Turcineşti, Vasile Gogălniceanu pare a nu fi deranjat de faptul că firma constructoare, S.C. PRES SANITAS S.R.L , nu şi-a îndeplinit sarcinile prevăzute în contract şi numeşte deficienţele constatate: mărunţişuri. „Aceste nereguli sunt nişte mărunţişuri pe la cabina puţului să facă o turelă să o închidă, o ţeavă să se scurgă apa, la puţ nu mai sunt probleme cei de la Apele Române au spus că e bun, are 15 l/s şi nouă ne trebuie 5 l/s“, a precizat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti. Ba mai mult decât atât, îl compătimeşte pe constructor.  „Constructorul ar putea remedia aceste deficienţe în 10 zile. Este posibil ca apa să fie oprită de sărbători. Noi am folosit apa de 3 - 4 luni şi s-a înregistrat un consum de curent de peste 50 de milioane de lei vechi. După lege, noi nu putem plăti aceşti bani nu ştiu dacă unui constructor îi convine să plătească apa consumată de locuitorii comunei. El pe bună dreptate poate opri apa”, a precizat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti. Reţeaua de alimentare cu apă a comunei Turcineşti a costat aproape 40 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: