Gorjean din Bălești, arestat după perchezițiile pe linia reciclării de deșeuri

Două persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, după perchezițiile care au avut loc, miercuri, în mai multe județe. Acțiunile au fost coordonate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Gorj. Cele două persoane arestate sunt din București, respectiv comuna gorjeană Bălești.

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor și folosirea creditului societății comerciale cu rea credință.

În total, au avut loc 27 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Iași, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București, în vederea documentării activității infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri.

“În urma perchezițiilor domiciliare efectuate și a materialului probator administrat în cauză, s-a procedat la reținerea pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, a unui bărbat de 43 de ani, din municipiul București și a unui tânăr de 25 de ani, domiciliat în comuna Bălești, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor și folosirea creditului societății comerciale cu rea credință”, a transmis IPJ Gorj.

Cei doi vor fi audiați, joi, la  Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Pentru recuperarea prejudiciului, s-a instituit măsura sechestrului judiciar pe mai multe bunuri mobile și imobile, aparținând suspecților, până la concurența prejudiciului estimat.

Vizualizări: 2,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: