Gorjeanca Denisa Golgotă a salvat onoarea gimnasticii româneşti

Gimnastica feminină nu mai este o fabrică de medalii, aşa cum era până acum câţiva ani. Singurele două medalii obţinute de România la Campionatele Europene au fost luate de gorjeanca Denisa Golgotă. Sunt cele mai importante trofee din carieră pentru gimnasta de 17 ani.

Denisa Golgotă a cucerit două medalii în finalele pe aparate de duminică la Campionatele Europene de la Glasgow (Marea Britanie). Sportiva în vârstă de 17 ani a salvat onoarea gimnasticii româneşti, la nivelul echipei de senioare.

Mai întâi, Denisa a cucerit medalia de bronz în finala de sărituri. Sportiva antrenată de Nicolae Forminte a avut un total de 14.166 (14.500 + 13.833), fiind întrecută de Boglarka Devai (Ungaria/ 14.349) şi de Angelina Melnikova (Rusia/ 14.233).

În ultima finală a zilei, cea de la sol, Golgotă a avut o evoluţie entuziasmantă, pentru care a primit 13,600. Nota i-a adus o medalie extrem de preţioasă de argint. Aurul i-a revenit franţuzoaicei Melanie de Jesus, cu ultima evoluţie dintre cele opt finaliste (13,766).

Pentru Denisa Golgotă sunt primele medalii obţinute la seniori într-o competiţie europeană. Sportiva a primit sute de mesaje de felicitare pe pagina de socializare.

Vizualizări: 2,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: