Gorjeancă moartă în Italia. Familia are nevoie de ajutor pentru repatriere

O femeie în vârstă de 49 de ani din Motru a murit zilele trecute într-o localitate din Italia. Maria Vişan a decedat pe patul unui spital din peninsulă, după ce i s-a făcut rău în timp ce mergea pe stradă. Rudele încearcă să facă rost de bani pentru a aduce acasă trupul neînsufleţit al femeii.

Maria Vişan lucra de mai bine de un deceniu în Italia, în zona Marsala, având grijă de bătrâni. Acum câteva zile, în timp ce mergea pe stradă, femeii i s-a făcut rău şi a fost transportată de urgenţă la spital. Medicii nu au putut să o salveze. Femeia a lăsat în urmă doi copii, băieţi, de 27 ani, respectiv, 29 de ani. Copiii femeii lucrează în Timişoara.

La aflarea cumplitei veşti, băiatul cel mare a plecat în Italia pentru a se ocupa de formalităţile necesare pentru aducerea trupului neînsufleţit în ţară. Familia are nevoie de 4.500 de euro, bani de care nu dispune în acest moment. Fostul soţ al femeii a cerut ajutor autorităţilor din Motru. „Fostul soţ a venit la noi, la primărie. Ne-a spus că i s-a făcut rău pe stradă şi nu au mai avut ce să-i facă. Nu se cunoaşte de ce i s-a făcut rău. Era cu nişte colege, s-a dus la spital şi acolo a murit. Nu s-a descoperit încă ce a cauzat moartea. S-a întâmplat la începutul acestei săptămâni. A venit la noi să ceară sprijin ca să o repatrieze. 4.500 euro costă repatrierea, au făcut rost de 2.500 şi le mai trebuie 2.000 de euro. Vedem ce putem face. Trezoreriile sunt închise, să vedem ce încasări curente avem. Bineînţeles că vom încerca să ajutăm şi noi cum putem”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

DONAŢII

Cei care doresc să ajute familia pot face donaţii în contul: RO63 RZBR 0000 0600 1678 2005, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele lui Marian Mădălin Zamfir, fiul Mariei Vişan.

Vizualizări: 24,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: