Gorjeancă propusă de PNL pentru CNCD

Gorjeanca Maria Moța este propusă de PNL pentru a ocupa funcția de membru în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Maria Moța a fost șefa femeilor din PDL Gorj în urmă cu mai bine de zece ani, fiind promovată ulterior la București, la șefia Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între femei și bărbați. A fost primul președinte al acestei instituții cu atribuții în combaterea și prevenirea discriminării femeilor și bărbaților în România.

În ultimii ani, fosta avocată din Novaci a ocupat calitatea de expert politici publice sau comunicare în cadrul unor asociații sau fundații. Moța s-a ocupat inclusiv de elaborarea și promovarea unei politici publice alternative în domeniul autismului.

Moța și-a stabilit domiciliul la București. Sora sa, Adriana Elena Moța, a condus pentru scurt timp, prin decizie a premierului Ludovic Orban, Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

Biroul Executiv al PNL a votat, luni, propunerile liberalilor la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară, ANRE, Curţii de Conturi şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Plenul reunit al Parlamentului, în care urmează să se voteze numirile la aceste instituţii, va avea loc miercuri.

Un alt gorjean este în cărți pentru ocuparea unui post important. Este vorba despre Toni Mihai Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională a României.
Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat luni, după audiere, aviz favorabil celor șase candidaţi înscrişi pentru cele două funcţii de preşedinte de secţie din cadrul Consiliul Legislativ.
Greblă este susținut de PSD pentru șefia Secţiei de Drept Public.

Vizualizări: 3,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: