Gorjencele la adunat de căpşune, alese în funcţie de greutate

Peste 170 de gorjence au participat la sfârşitul săptămânii trecute la bursa locurilor de muncă pentru Spania. Cele selecţionate urmează să plece în Spania la adunat de căpşuni. Bursa a avut loc în localitatea Teiuşi. Interesant a fost modul de selecţie a femeilor. Aşadar, au ajuns să muncească în Spania doar cele mai „subţirele“.

Bursa locurilor de muncă pentru Spania a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute alături de o altă bursă cea pentru Marea Britanie dar care a avut loc la Bistriţa. Din Gorj au fost trimise 179 de femei pentru Spania şi numai patru persoane pentru Marea Britanie. „La sfârşitul săptămânii am avut două burse, una pentru Spania care punea la dispoziţie 330 de locuri de muncă pe ţară în agricultură şi una pentru Marea Britanie cu 50 de locuri. Din Gorj am trimis 179 pentru Spania şi doar patru pentru Marea Britanie. Să sperăm că vor fi selectaţi cât mai multe”, a declarat Mihaela Moţa, directoarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Spania a pus la dispoziţie în total 500 de locuri, 330 de locuri pentru persoane noi selectate şi 170 de locuri pentru persoanele care au mai fost şi pe care patronii spanioli au vrut să le păstreze.

Din experienţe burselor trecute, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au observat că cele mai mari şanse pentru a fi selecţionate le au femeile mai slăbuţe şi asta pentru că se pot mişca mai uşor şi mai repede ceea ce este foarte important pentru un patron spaniol. „Din câte am observat cele mai mari şanse le au cele care sunt mai subţirele pentru că pot face norma mai repede şi mai uşor. Asta am observat noi la patronii spanioli nu este neapărat un criteriu de selecţie”, a declarat Mihaela Moţa.

Tot săptămâna acesta a avut loc şi o bursă a locurilor de muncă pentru medici şi farmacişti în Germania.

În Martie ca avea loc o altă bursă a locurilor de muncă pentru Danemarca care pune la dispoziţie alte 300 de locuri de muncă, tot în agricultură.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: