Gorjeni judecaţi la Înalta Curte pentru evaziune

Instanţa supremă din România a programat pentru primăvara anului viitor judecarea recursului la un dosar de evaziune fiscală în care o gorjeancă din cartierul Meteor (Târgu Jiu) a fost condamnată, culmea, la închisoare cu suspendare, deşi este recidivistă, şi prima sentinţă fiind tot una într-un dosar de evaziune fiscală. Duda Ilarie a primit în 2011 o sentinţă de 2 ani de închisoare, înlocuiţi cu un termen de încercare de 4 ani pentru o evaziune de aproape 100.000 de lei. După un an şi ceva, aceasta a mai fost trimisă în judecată într-un alt dosar, în care magistraţii au decis ca ea să fie condamnată la 3 ani, pedeapsă care a fost contopită cu cea anterioară, cea de 2 ani.

În final, Tribunalul Gorj a decis ca afacerista cu poale lungi să fie condamnată la 3 ani de închisoare, executarea fiind înlocuită şi de această dată cu un termen de încercare de 6 ani. Cu aproape 380.000 de lei a păgubit aceasta bugetul de stat, Finanţele Publice făcând totuşi apel la sentinţa de la Târgu Jiu. La sfârşitul lunii martie Curtea de Apel Craiova a respins însă apelul şi Finanţele au atacat cu recurs, procesul ajungând acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, săptămâna aceasta dosarul primind termen pentru primăvara anului viitor. Pe 10 martie este programat primul termen, cazul inculpatei Duda Ilarie fiind printre foarte puţinele în care magistraţii dau două suspendări la executarea pedepselor pentru o persoană acuzată de aceleaşi infracţiuni.

Cu trei săptămâni mai devreme va trebui să se prezinte la instanţa supremă şi un alt afacerist gorjean judecat pentru evaziune, Marius Ionuţ Mihai, pe care, în 2011, Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat, cu suspendare, evident, la 1,6 ani închisoare pentru furt calificat. În mai anul acesta, Tribunalul Gorj a contopit pedeapsa respectivă cu una de 2 ani şi 2 luni decisă pentru o evaziune de vreo 13.000 de lei produsă cu fier vechi şi facturi false. Doi ani şi jumătate au decis judecătorii că este pedeapsa pentru faptele lui Mihai, dar şi executarea acesteia a fost suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 6 ani, cam ca în cazul inculpatei Duda Ilarie.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: