Gorjeni nu încheie asigurările obligatorii pentru locuinţe

Gorjenii nu s-au grăbit să-şi asigure locuinţele deşi mai au la dispoziţie doar o lună. Cu toate că-i sperie amenzile usturătoare care vor fi aplicate după jumătatea lunii iulie, proprietarii de locuinţe merg la firmele de asigurări, dar nu să încheie o poliţă de asigurare, ci să se intereseze cât timp mai au la dispoziţie să facă acest lucru.

În ciuda faptului că dezlănţuirea naturii a lăsat mii de români fără un acoperiş deasupra capului, gorjeni nu se grăbesc să-şi facă asigurarea obligatorie la locuinţe. Poliţa de asigurare i-ar putea despăgubi în cazul unor inundaţii, alunecări de teren cutremure şi altor fenomene naturale. „Oamenii nu vor să plătească asigurarea obligatorie la locuinţă. Foarte puţini au făcut acest lucru. Suma nu este foarte mare însă refuză să o plătească. Vin întreabă cât e asigurarea, cât timp mai au la dispoziţie şi cât este amenda”, spune agentul de asigurări Anamaria Drăgănescu.

Mai mult decât atât sunt şi gorjeni care vor să încheie o astfel de asigurare numai pe câteva luni. „ În ultima perioada nu am mai încheiat nicio poliţă de asigurare. Oamenii ar vrea să plătească asigurarea pentru o lună, două, trei sau maxim şase luni. Nu se poate decât pentru un an”, a declarat Anamaria Drăgănescu.

AMENZI

Sunt şi proprietari care şi-au făcut asigurările la locuinţă de frica amenzilor. Cei care nu au încheiat o astfel de poliţă nu ştiu cât este valoarea ei, însă cunosc foarte bine valoarea amenzii. ”Nu am făcut asigurarea la locuinţă. Mai avem o lună la dispoziţie. Nici nu ştiu cât o costă şi pentru ce se face, dar am auzit că amenda este de la 100 la 500 de lei”. Asigurările obligatorii la locuinţe se pot încheia până pe data de 15 iulie.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: