Gorjeni păcăliți cu locuri de muncă în străinătate

Zeci de persoane din țară au fost păgubite de un bărbat din Timișoara, care le-a promis locuri de muncă peste hotare. Printre victime se numără și doi bărbați din Gorj, care sperau la o slujbă bine plătită în Germania.

Peste 30 de persoane au căzut în capcana bărbatului din Timișoara. Modul de operare era același de fiecare dată. Bărbatul publica, pe diverse site-uri de profil, anunțuri prin care oferea servicii de intermediere a forței de muncă în străinătate. 

Păgubiții au sunat la numerele de telefon indicate și au purtat discuții cu o persoană care le-a confirmat valabilitatea anunțului. Ulterior, timișoreanul le-a trimis pe email contracte de consultanță în care apărea ca fiind o persoană agreată de firme partenere din Germania, Elveția, Austria, Franța sau Italia să recruteze forță de muncă, dar și bilete de transport ce cuprindeau date nereale, figurând ca fiind emise de TransBus România, o societate inexistentă.

Pe numele bărbatului au fost trimise sume cuprinse între 40 și 60 de euro de persoană, echivalentul în lei, reprezentând contravaloarea transportului către țara de destinație. După ce retrăgea banii din cont, bărbatul nu mai era de găsit.

Niciuna dintre persoanele vătămate nu s-a întâlnit efectiv cu inculpatul, banii fiind virați direct în contul acestuia, iar discuțiile erau purtate telefonic și pe email. Faptele au avut loc în vara lui 2013.

În plasa acestui au căzut și doi gorjeni. Licu C. din Cătunele le-a povestit acum anchetatorilor că a obținut, de la un prieten din Motru, numărul de telefon al acestei persoane care făcea recrutări pentru muncă în Germania.

Așa a ajuns să discute telefonic cu D.V., care i-a spus că îi va oferi un serviciu la un abator în Germania. Bărbatul a depus cei 50 de euro ceruți, primind ulterior biletul de transport. După depunerea banilor, gorjeanul a mai discutat cu D.V. cu privire la transport, documentele de angajare, salariu, după care acesta nu a mai răspuns la telefon.

Gorjeanul a luat legătura cu prietenul său din Motru, care i-a spus că și el a fost păcălit. În ziua în care trebuia să plece în Germania, tânărul din Cătunele s-a deplasat în Timișoara, la locul indicat unde trebuia să vină autocarul, găsind alte persoane care așteptau să plece la muncă. Oamenii și-au dat seama că au fost înșelași și s-au adresat poliției.

Timișoreanul de 50 de ani a fost condamnat, în această toamnă, la 3 ani de închisoare pentru înșelăciune în formă continuată (31 acte materiale). Bărbatul nu va ajunge după gratii, judecătorii dispunând suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani.

Vizualizări: 1,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: