Gorjeni răniţi într-un accident în Ungaria

Patru tineri din Gorj au fost răniţi în unul din gravele accidente rutiere care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Ungaria, în apropierea zonei de graniţă cu România, nu departe de Szeged. Trei dintre aceştia sunt tineri care aseară târziu urmau să fie repatriaţi şi aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Medicii de aici fuseseră informaţi că starea de sănătate a răniţilor permite transportarea şi transferarea lor în ţară de la spitalul din Ungaria unde fuseseră internaţi, Târgu Jiul fiind ales pentru că era spitalul cel mai bun şi apropiat de domiciliile lor. Doi dintre ei sunt din Târgu Cărbuneşti, dar vor rămâne şi ei internaţi în continuare la Târgu Jiu.

Aceştia se aflau într-o maşină condusă de o şoferiţă, tânăra alegându-se şi ea cu răni grave în zona feţei. Ieri aceasta era prezentă la Târgu Jiu, aşteptând sosirea celorlalţi răniţi din Ungaria, printre cei trei aflându-se şi fratele său. „Nu ştiu absolut nimic. Am adormit la volan şi m-am trezit apoi la spitalul din Ungaria. Nu ştiu nimic din ceea ce s-a întâmplat”, a declarat şoferiţa respectivă. Cazul celor patru gorjeni a fost urmărit îndeaproape şi de Ministerul Afacerilor Externe, care, printr-un comunicat de presă a confirmat că şoferul autoturismului implicat în accident a adormit la volan."Consulatul General al României la Szeged a fost informat de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Csongrad cu privire la producerea unui accident grav pe teritoriul Ungariei, în noaptea de 31 august 2013, în care au fost implicaţi 4 cetăţeni români. Oficiul consular a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile ungare în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident. Conform datelor transmise, autoturismul condus de un cetăţean român circula pe autostrada M43, în direcţia Szeged – Mako, când şoferul a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, rupând parapeţii şi oprindu-se în şanţ. În autoturism se aflau alţi trei cetăţeni români, care se află internaţi la spital, cu leziuni foarte grave", se arată într-un comunicat al MAE.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: