Gorjenii, aşteptaţi să-şi plătească taxele locale fără amendă

Gorjenii care nu şi-au plătit încă impozitele pentru locuinţe, autoturisme şi terenuri trebuie să se grăbească. Termenul pentru achitarea acestor datorii la direcţiile publice de venituri, fără să plătească penalităţi, expiră pe 30 septembrie. Cei care nu se vor încadra în termen vor plăti lunar majorări de întârziere de 2%. La nivelul municipiului Târgu Jiu procentul de încasare al impozitelor este de 70%.

La nivelul municipiului Târgu Jiu o bună parte dintre cei care deţin locuinţe, autoturisme şi maşini şi-au achitat taxele datorate la stat. Procentul de încasare este de 70%, fiind achitate 191 de miliarde din 275 de miliarde. Cei mai mulţi însă au venit la Direcţia Publică de Venituri în prima parte a anului, atunci când au beneficiat şi de o reducere. „De obicei vin în prima parte a anului cei care vor să beneficieze de bonificaţia de 10%. Din experienţa noastră, la cel de-al doilea termen nu vine mai nimeni”, spune Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri Gorj. În cazul în care termenul este depăşit, târgujienii trebuie să plătească majorări de întârziere de 2%.

Plăţi on-line

Conducerea direcţiei spune că sunt şi contribuabili care au ales să plătească dările către stat electronic. Până acum s-au efectuat doar opt plăţi electronice, pe site-ul www.taxelocale-târgujiu.ro. Însă reprezentanţii acestei direcţiei speră că luna viitoare municipiul Târgu Jiu să se înroleze în sistemul naţional de plată a taxelor şi impozitelor locale. Târgujenii nu vor mai fi nevoiţi să stea la cozi pentru a-şi plăti taxele locale deoarece vor putea beneficia de un card bancar. Bugetul local va fi cel care va suporta comisioanele datorate pentru utilizarea sistemului de plată a impozitelor cu ajutorul cardului.

PLĂŢI

Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri majorat cu 65% pentru prima clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru cea de-a doua clădire şi cu 300% pentru cea de-a doua clădire.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: