Gorjenii au dat năvală la fasolea de 1 Decembrie

Ziua Naţională sărbătorită ieri şi în centrul municipiului a stârnit interesul mult mai multor conjudeţeni decât în alţi ani, fiind poate pentru prima dată când şefii judeţului nu şi-au mai rostit discursuri unii altora, de această dată fiind mult mai mulţi oameni în faţa lor decât la orice altă aniversare. Peste 1000 de gorjeni au participat la manifestările organizate de Ziua Naţională, cei mai mulţi dintre aceştia înghesuindu-se la final să ajungă la un restaurant unde Primăria a oferit fasole cu cârnat şi vin fiert.

Ziua de ieri nu a ieşit din rutina programelor cu care suntem obişnuiţi de ani de zile. Reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, aproape aceiaşi de vreo câţiva ani, au rostit discursuri evocatoare în memoria evenimentelor de acum 90 de ani de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Alba Iulia, prin faţa mulţimii defilând soldaţi şi jandarmi de la unităţile existente în Gorj. De asemenea, a fost organizat un spectacol evocator, câteva sute de elevi şi tineri îmbrăcaţi în costume populare prinzându-se într-o horă. În final, reprezentanţi ai partidelor politice, ai autorităţilor locale şi ai diferitelor instituţii publice au depus coroane în semn de omagiu la mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, situat în faţa Prefecturii Gorj.

Participanţii la manifestare au fost invitaţi în cele din urmă la un restaurant din zona centrală, unde au fost pregătite circa 1000 de porţii de fasole şi de vin fiert. Poliţiştii comunitari au asigurat fluenţa mulţimii care s-a înghesuit pe o singură uşă să intre în localul respectiv, în cele din urmă toţi doritorii de fasole găsindu-şi locuri la mesele amenajate în acest sens. Municipalitatea apelează la restaurantul respectiv de câţiva ani pentru a evita îmbulzeala de la corturile care erau folosite în trecut pentru împărţirea porţiilor de fasole, în noile condiţii toată lumea având asigurat un loc la masă.

Seara de 1 Decembrie s-a încheiat la Târgu Jiu cu un spectacol organizat tot în zona centrală a oraşului şi cu pornirea instalaţiei care va ilumina ornamental municipiul în perioada sărbătorilor de iarnă. Primarul Florin Cârciumaru urma să apese aseară, la ora 18.00, pe un buton care va pune în funcţiune zecile de kilometri de reţele cu beculeţe multicolore, la eveniment fiind aşteptate să participe mii de persoane. Municipalitatea a amenajat în zona centrală a oraşului şi un brad înalt de peste 20 de metri, în preajma acestuia, pe principala stradă de promenadă aflându-se alţi zeci de brazi realizaţi artificial din instalaţii electrice şi schelete metalice vopsite în culoarea verde.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: