Gorjenii au revenit învinşi de la Mediaş

Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu 1-0

Stadion Gaz Metan, Spectatori 2500

Gaz Metan Mediaş: 30. Buchta - 23. Marovic, 13. Khubutia, 19. Lazăr, 44. Kratochvil - 17. Dudiţă, 7. Kubala (5. Munteanu '59), 21. Todea, 15. Hoban - 77. Silvăşan (16. Zaharia '85), 9. Liţu (22. Pârvulescu '66). Antrenor: Cristian Pustai.

Pandurii Târgu Jiu : 1. Stanca (80. Mingote '39) - 14. Popete, 4. Chibulcutean, 18. Martinovic, 6. Cardoso - 27. Vranjes, 11. Lazic (25. Tremonti '69), 15. Ghindeanu (23. Raskovic '59), 16. Rusu, 8. Orac - 20. Stromajer. Antrenor Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Kubala '55, Silvăşan '65, Dudiţă '78 şi '78 / Tremonti '77, Cardoso '86.

Cartonaş roşu: Dudiţă '78.

Arbitri: Sebastian Colţescu (central) - Stelian Slabu, Paul Dimancea (asistenţi) - Sorin Tarcea (rezervă).

Observatori: Octavian Goga, Constantin Ştefan.

Supervizor: Ioan Igna.

În faţa a peste 2500 de spectatori Gaz Metan şi Pandurii s-au bătut pe viaţă şi pe moarte pentru punctele puse în joc. Gorjenii priveau acest meci ca pe un prilej de a se depărta de zona retrogradării, la fel ca şi gazdele care speră să evite în acest sezon retrogradarea. Din păcate, Pandurii n-au mai reuşit un rezultat pozitiv, chiar şi un egal putând ajuta mult echipa lui Cârţu în aceste momente.

Kubala a punctat decisiv în minutul 54 cu un şut din lovitură liberă de la peste 30 de metri deviat de un coechipier în faţa porţii. Din minutul 79, Gaz Metan a rămas cu un om mai puţin pe teren, Dudiţă fiind eliminat după ce l-a lovit pe arbitru peste mână când îi arătase un cartonaş galben.

Pandurii au pierdut meciul disputat în deplasare la Mediaş cu Gaz Metan, după un joc în care numărul ocaziilor de poartă a fost mare de ambele părţi. Deşi s-a jucat pe un teren cu nămol, ambele echipe având greutăţi în a controla balonul, spectacolul nu a lipsit Stanca fiind întrebuinţat serios şi salvând echipa până la accidentarea sa de pe finalul primei reprize. Portarul gorjenilor a apărat în minutul cinci un şut al lui Dudiţă pe care l-a respins în corner după care a intervenit din nou la şuturile trimise pe poartă de Hoban şi Liţu. La o lovitură de cap a lui Hoban portarul pandurilor a acuzat o lovitură la spate, Mingote fiind imediat scos la încălzire şi trimis apoi pe teren.

Pandurii s-au arătat periculoşi prin Stromajer în prima repriză după care Ghindeanu a ratat ocazia meciului alunecând în faţa porţii. După pauză Stromajer a fost din nou campionul ratărilor la Pandurii în timp ce gazdele au profitat şi au marcat prin Kubala cu un şut de la distanţă deviat din faţa porţii.

Min. 74: Şut-centrare al lui Tremonti, Raskovic pierde un tempo şi mingea se scurge pe lângă poarta lui Buchta. Intrarea lui Raskovic şi a lui Tremonti după pauză au pus mai des î n pericol poarta adversă dar fără rezultat pe tabelă, nici măcar după ce gazdele au rămas în zece oameni. Eliminarea lui Dudiţă a veni ca un blestem pentru Pandurii care n-au profitat de acest avantaj, la fel cum s-a mai întâmplat la meciurile cu Oţelul, Craiova sau Steaua.

„Cred că meciul a plăcut publicului prin dramatism, noi am început mai prost pentru că ne-au supus unei presiuni mari la început. Dar apoi am avut şi noi nişte ocazii mari pe care le-am ratat. Repriza a doua a început cu un oarecare echilibru dar a venit un gol norocos care a fost decisiv şi a adus Gazului trei puncte“, a spus dezamăgit Sorin Cârţu

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: