Gorjenii din Crasna, somaţi să-şi facă ordine la poartă

Primăria Crasna îi somează pe localnici pentru a-şi face curăţenie în faţa curţilor. În această perioadă, funcţionarii publici le distribuie înştiinţări privind obligaţiile care le revin pentru gospodărirea comunei. Autorităţile avertizează că vor fi aplicate amenzi cuprinse între 100-500 de lei dacă în termen de 30 de zile de primirea înştiinţării oamenii nu se vor apuca de treabă.

Autorităţile locale cer oamenilor să se implice în acţiunea de gospodărire a comunei, asta în condiţiile în care la porţile mai multor cetăţeni au crescut buruienile. „Înştiinţările sunt înmânate personal de către angajaţii noştri în prezenţa unui poliţist local, iar oamenii semnează că au luat la cunoştinţă obligaţiile care le revin, în aceste condiţii nu vor mai putea spune că nu au ştiut că trebuie să-şi facă ordine la poartă”, a precizat primarul Aurel Vamvu. Autorităţile recomandă oamenilor să nu dea cu ierbicid, ci să cosească iarba pentru ca localitatea să aibă un aspect mai plăcut. În înştiinţările înmânate localnicilor, pe bază de semnătură, sunt prezentate obligaţiile care le revin potrivit prevederilor Ordonanţei nr. 21/2001 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale. „Trimitem înştiinţări către localnici pentru a face curăţenie în faţa curţilor. Primăria cu beneficiarii ajutorului social au defrişat tot drumul, pe artera principala până la Muşeteşti. S-a tăiat tot stufărişul, însă a plouat mult, iar vegetaţia a crescut la loc. De data aceasta vrem să se implice şi cetăţenii”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna. Ei trebuie să întreţină curăţenia locuinţelor, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora; curăţarea faţadelor locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la frontul străzii tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, etc.

AMENZI

Potrivit autorităţilor locale, nerespectarea obligaţiilor de către cetăţeni se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Termenul de intrare în legalitate este de 30 de zile de la primirea înştiinţării.  

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: