Gorjenii îşi lasă locuinţele de izbelişte

Au mai rămas doar două săptămâni până când gorjenii sunt obligaţi prin lege să-şi asigure locuinţele. Mulţi dintre ei fie lasă încheierea poliţei pe ultima zi, fie aşteaptă ca autorităţile să-i mai păsuiască.

Gorjenii nu se grăbesc să-şi încheie poliţa obligatorie de asigurare a locuinţei, puţini sunt cei care au luat în serios această obligativitate. Totuşi mai sunt şi persoane mai precaute. Cei mai mulţi dintre gorjenii care şi-au asigurat locuinţele sunt cei care au optat pentru încheierea poliţei şi în anii anteriori, considerând-o necesară. Alţii au făcut acest lucru de teama amenzilor. „Nu mi-am asigurat locuinţa încă, pentru că nu am avut bani. Aştept să vină pensia. Dacă aşa vor guvernanţii am să plătesc, nu am ce să fac. Am auzit că nu te despăgubesc aşa cum zic, te loveşti numai de probleme când dai de necaz”, a spus un târgujian.

Mai sunt şi gorjeni care nu au aflat până acum că asigurarea locuinţei devine obligatorie cu data de 15 iulie.

POLIŢE

Reprezentanţii societăţilor de asigurări spun că puţini sunt cei care le calcă pragul. „Nu am prea întocmit asigurări pentru locuinţe, foarte puţine. Mai vin, mai întreabă de preţ, condiţii sau ce amenzi pot primi dacă nu le încheie”, a declarat Ana Maria Drăgănescu, agent de vânzări.

SANCŢIUNI

Cei care neglijează acest aspect riscă să primească o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. O poliţă costă între 10 şi 20 de euro în funcţie de materialul din care este construită locuinţa şi acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren în limita de 10.000 şi 20.000 de lei.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: