Gorjenii preferă să rămână în ţară de Anul Nou

Gorjenii preferă România pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă dar şi trecerea dintre ani. Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că majoritatea cetăţenilor au ales să rămână în sânul familiei de Crăciun însă de Revelion aceştia vor pleca în staţiunile montane din România. Gorjenii spun că lipsa banilor i-a determinat să rămână acasă de Sărbători.

Agenţiile de turism au venit în sprijinul gorjenilor cu tot felul de oferte pentru sărbătorile de iarnă. Spre deosebire de anii trecuţi, majoritatea turiştilor s-au decis să-şi petreacă trecerea dintre ani în staţiunile montane din România. „În acest an ne-am confruntat cu o situaţie care pe noi ne mulţumeşte pentru că gorjenii nu au mai plecat în străinătate de sărbători şi au preferat România. De Crăciun, din câte ne-am dat noi seama, gorjenii stau acasă pentru că pachetele de Crăciun nu s-au prea vândut, în schimb cele de Revelion au mers foarte bine”, a declarat Laura Dragu, directoarea unei Agenţii de Turism.

Pachetele pentru Revelion aproape că s-au epuizat iar majoritatea gorjenilor îşi vor petrece trecerea dintre ani într-una din staţiunile de pe Valea Prahovei, Valea Oltului sau Poiana Braşov. Preţurile pachetelor de Revelion variază între 600 şi 800 de lei pentru un sejur pentru o persoană. Cea mai scumpă locaţie este Poiana Braşov, unde nu mai sunt locuri. „Am avut oferte promoţionale pentru staţiunile din toată ţara însă pe placul gorjenilor au fost staţiunile din Valea Oltului, Olăneşti, Călimăneşti şi Căciulata unde preţurile au fost cele mai accesibile, Valea Prahovei şi Poiana Braşov unde, deşi preţurile au fost mai mari, am vândut foarte bine sejururile de Revelion, în acest moment fiind foarte puţine locuri neocupate”, susţine Laura Dragu.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: