Gorjenii stau ca sardinele în secţia Medicală din spital

Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu este în această perioadă supraaglomerată. Secţia are în dotare aproximativ 50 de paturi iar în prezent sunt internaţi peste 80 de bolnavi cu diferite afecţiuni.

Zilnic vin aici între 20 şi 40 de gorjeni care, în funcţie de starea de sănătate, rămân internaţi sau li se recomandă un tratament pe care-l fac la domiciliu. Cei care rămân în spital sunt informaţi cu privire la condiţiile care li se oferă în secţie şi cu toate aceste ei insistă să fie internaţi. „Sunt foarte mulţi bolnavi şi ne aşteptam să fie aşa că de obicei aşa se întâmplă în fiecare iarnă la început de an. Sunt foarte mulţi oameni bolnavi cu forme mai grave sau mai simple de boală şi majoritatea dintre ei sunt oameni în vârstă. Am avut zile când am internat 40 de oameni dar aşa o medie a internărilor este de 15-20 pe zi. Nu apucăm să externăm că secţia se umple din nou. E o situaţie mai complicată pentru că suntem nevoiţi să punem câte doi bolnavi în pat“, a declarat Sanda Mischie, şefa secţiei.

„Am stat şi câte trei“

„Ştim că nu este corect şi normal nici pentru pacienţi dar nici pentru noi. Ca şi cadre medicale ne expunem şi noi la boală pentru că dacă sunt mai mulţi bolnavi sunt şi mai mulţi viruşi, iar ei ca şi pacienţi nu se pot odihni şi nu pot beneficia de un anumit confort. Să ştiţi că noi le spunem care este situaţia atunci când îi internăm şi ei acceptă să stea câte doi în pat şi sinceră să fiu nici eu nu sunt de acord să plece acasă până când nu au un diagnostic sigur, tratament şi o ameliorare a stării de sănătate pentru că nu ştim ce se poate întâmpla şi nu vrem să avem evenimente neplăcute”, a mai spus Mischie.

Cu toate că le este greu să stea câte doi în pat, bolnavii sunt conştienţi că nimeni nu vine de plăcere la spital ci atunci când are o problemă de sănătate. „E greu dar ce să facem dacă asta este situaţia şi condiţiile. Noi ştiam că aşa o să fie pentru că ne-au spus atunci când ne-am internat dar acceptăm numai ca să ne facem bine. Sunt mulţi oameni bolnavi, aşa cum suntem noi sunt şi alţii şi toţi trebuie să se facă bine. Noaptea este mai greu că nu ne prea putem odihni că nu este loc dar în rest ne descurcăm. Când vin să ne facă injecţii şi tratament ne ridicăm şi ne îngrijesc pe rând, ziua mai ieşim pe holuri, ne mai plimbăm prin saloane. Eu stau bine că nu suntem decât două dar au stat şi câte trei dar au mai plecat dar vin alţii”, povesteşte o bolnavă.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: