Gorjenii trecuţi de 40 de ani îşi găsesc greu serviciu

Mii de gorjeni sunt în acest moment în căutarea unui loc de muncă. Dacă unii mai au o speranţă că îşi vor găsi serviciu, alţii nu au o perspectivă. Este vorba de gorjenii peste 40 de ani cărora le este foarte greu să se angajeze. Pe lângă faptul că salariile care li se oferă sunt de mizerie aceştia pierd teren în faţa tinerilor.

În acest moment sunt în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj peste 5.500 de gorjeni cu vârste de peste 40 de ani care încearcă să-şi găsească un loc de muncă. La începutul anului numărul acestora era mai mare dar au fost şi gorjeni care au avut noroc şi au găsit de lucru.” La sfârşitul lunii ianuarie aveam în evidenţe aproximativ 3.547 de gorjeni care au peste 45 de ani şi 2.426 cu peste 50 de ani care îşi caută un loc de muncă. Numărul acestora a mai scăzut, iar la sfârşitul lunii august erau în evidenţele noastre 3.345 de gorjeni cu vârste de peste 40 de ani care nu au un loc de muncă şi 2.323 care au peste 50 de ani”, a declarat Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj.

Gorjenii trecuţi de 40 de ani se plâng de faptul că îşi găsesc cu greu un loc de muncă din cauza vârstei, şi mai mult decât atât salariile sunt de mizerie. „ Nu am loc de muncă. Nimeni nu mă angajează. Sunt meseriaş, am lucrat o viaţă. Am rămas fără serviciu şi acum nu mă mai ia nimeni. M-aş duce şi pe un salariu mai mic, dar toţi îi preferă pe ai tineri că au putere de muncă. Cred că o să încerc să ies la pensie, pentru că altă şansă nu cred că mai am”, a spus un gorjean. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: