Gorjenii, verificaţi de primărie. Cine are Dacia Papuc nu ia ajutor de încălzire!

Mai mult de jumătate dintre târgujienii care vor solicita subvenţii pentru căldură vor fi verificaţi de către primărie. Angajaţii Direcţiei de Protecţie Socială vor fi nevoiţi să efectueze aproximativ 6000 de anchete pe întreaga perioadă a sezonului rece. Cetăţenii care vor fi depistaţi cu nereguli vor înapoia banii primiţi şi riscă amenzi de până la 1000 lei. Interesant este că cei care deţin Dacia Papuc pierd din start ajutorul.

Direcţia de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu primeşte, începând de ieri, cererile de acordare a subvenţiilor pentru căldură. Documentele se depun la Cluburile “Vârstei a Treia” de pe străzile Olteniţei, Mioriţei, Debarcader, Tudor Vladimirescu, iar pentru cei care îşi încălzesc locuinţele cu lemne cererile se depun la Sala Polivalentă. Primăria a pregătit aproximativ 10.000 de formulare. La fiecare dintre sediile menţionate au afişate listele cu bunuri ce nu permit acordarea subvenţiilor, plafoanele şi tranşele de acordare a sprijinului financiar. Reprezentanţii Direcţiei de Protecţie Socială spun că, pe întreaga perioadă a sezonului rece, se vor efectua anchete sociale obligatorii la circa 60 % dintre cei care solicitanţi. “În acest an se vor efectua anchete sociale la aproximativ 6000 de familii. Va fi un volum foarte mare de muncă, iar oamenii trebuie să înţeleagă că este spre binele lor să declare exact ce au în gospodărie. Anchetele vor fi efectuate la domiciliul solicitantului, iar în cazul în care datele menţionate în cerere nu corespund realităţii din teren se vor aplica amenzi de până la 1000 lei. Dacă cei depistaţi cu nereguli au beneficiat de ajutoare financiare, pentru  vreo lună, vor trebui să înapoieze banii”, a declarat Alina Toader, directorul adjunct al Direcţiei de Protecţie Socială. 

Dacia Papuc te ţine în frig

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii sunt aceleaşi ca anul trecut. În plus au apărut modificări în ceea ce privesc autoturismele. Chiar dacă sunt acceptate la plată cererile deţinătorilor de autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mică de 1600 mc, cei care au în proprietate Dacia Papuc nu beneficiază de subvenţii. “Indiferent de capacitatea cilindrică Dacia Papuc este considerată o autoutilitară, destinată transportului, şi ca atare cei care o au în proprietate sunt excluşi de la plată. Sunt acceptate doar autoturismele care depăşesc 1600 mc, adaptate persoanelor cu handicap. De asemenea, adresa din actul de identitate trebuie să corespundă cu cea a domiciliului. Cei care au în proprietate mai multe imobile nu beneficiază de subvenţii”, a mai precizat Alina Toader.

DOCUMENTE

Târgujienii care solicită subvenţii pentru încălzire trebuie să prezinte următoarele documente: copii ale actelor de identitate, o factură de gaze şi acte din care să reiese veniturile nete realizate în luna precedentă. Cei care îşi încălzesc locuinţa cu lemne trebuie să ia de la Registrul Agricol o adeverinţă din care să reiese că solicitantul este proprietarul locuinţei. Cererile se primesc, la cluburile vârstnicilor şi la Sala Polivalentă, de luni până vineri între orele 9.00-18.00 şi sâmbătă-duminică între orele 9.00-14.00.     

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: