Gorjenii vor avea un nou prilej de sărbătoare

Gorjenii, dar mai ales târgujienii vor avea de anul acesta un nou motiv de sărbătoare. Anul acesta este primul an când Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) organizează Zilele Culturii Populare în Gorj. Manifestările sunt programate să înceapă pe data de 12 august până pe 15 august, când la Târgu Jiu va începe Festivalul Berii.

Cu ocazia Zilelor Culturii Populare în Gorj, târgujienii vor avea prilejul să asiste vineri la inaugurarea Bibliotecii „Alexandru Doru Şerban” şi a arhivei CJCPCT. Tot vineri, conducerea centrului va acorda, In Memoriam, premiul pentru cercetare folclorică „Al. Doru Şerban”. Urmează apoi vernisajul expoziţiei de fotografie, artă plastică şi artă populară „Gorjul Tradiţional”, cu exponate realizate sau donate în cursul ediţiei 2011 a Taberei de Cercetare etnofolclorică „Constantin Brăiloiu”. În aceeaşi zi se deschide şi cea de-a VII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România, cu participare internaţională. „În cadrul acestei prime ediţii a Zilelor Culturii Populare vor veni la Târgu Jiu 60 de meşteri populari români, patru din Bulgaria şi trei din Republica Moldova”, a declarat Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

SĂRBĂTOARE

Zilele Culturii Populare vor ţine până pe data de 15 august când la Tismana are loc „Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular Gorjenesc”. Festivităţile vor începe de la ora 10.00 în dumbrava Tismanei.

FESTIVAL

În ziua imediat următoare, târgujienii se pregătesc iar de petrecere. Pe 16 august este programat să debuteze Festivalul Berii care va avea loc pe Insuliţa de pe Jiu.  

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: