Gorjul are nevoie de mai multe ambulanţe

Serviciul Judeţean de Ambulanţă face faţă cu greu solicitărilor venite din partea gorjenilor. În 24 de ore aproximativ 150 de persoane cheamă ambulanţa, iar numărul salvărilor este insuficient. Mai mult decât atât cele mai multe maşini de urgenţă au ieşit din garanţie, iar costurile pentru reparaţii sunt foarte mari. În prezent Serviciul de Ambulanţă înregistrează datorii de ordinul miliardelor de lei vechi, pentru service-ul salvărilor.

În 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj înregistrează aproximativ 150 de solicitări din partea gorjenilor care au diferite probleme de sănătate. La acestea se adaugă şi transportul pacienţilor în stare gravă către centre universitare din ţară. Serviciul Judeţean de Ambulanţă face cu greu faţă la aceste solicitări şi de multe ori sunt trimise la cazuri şi salvările destinate transportului de pacienţi. „Avem o mare problemă cu ambulanţele. La staţia din Tg-Jiu, unde avem cele mai multe solicitări, avem două ambulanţe de tip C, şapte de tip B şi nouă de tip A care sunt pentru transportul pacienţilor. Avem foarte multe solicitări, mai ales în perioada de vară, iar la astea se adaugă şi transportul pacienţilor către marile spitale din Craiova, Târgu-Mureş, Bucureşti, Timişoara, Cluj. Avem şi câte 3-4 exterioare. Sunt cazuri în care rămânem fără ambulanţe. Suntem nevoiţi să trimitem la unele solicitări ambulanţele de tip A pentru transportul pacienţilor sau chiar ACD-uri de consult la domiciliu până mobilizăm salvări de la substaţiile din judeţ. Este foarte greu, dar încercăm să ne descurcăm cum putem şi cu ce avem”, susţine Ana Duma, manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Majoritatea ambulanţelor a ieşit din garanţie şi pentru că sunt folosite în continuu au nevoie de reparaţii şi revizii. Costurile pentru service-ul ambulanţelor sunt foarte mari, iar în prezent Ambulanţa Gorj are datorii de miliarde. „Stăm prost şi la capitolul bani. Trebuie să reducem cheltuielile cu 20%, în condiţiile în care majoritatea ambulanţelor a ieşit din garanţie şi sunt utilizate non-stop. Au nevoie de revizii, de reparaţii, de piese. Eu am preluat conducerea Serviciului cu o datorie de 2,5 miliarde de lei vechi către cei care s-au ocupat de service-ul ambulanţelor. Nu ştim ce o să facem. Ne mai trebuie ambulanţe. Nu ajung bine în staţie că trebuie să plece la alte solicitări”, a declarat Ana Duma.

La nivelul judeţului Gorj ar mai trebui câteva ambulanţe de tip B.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: