Gorjul „exportă” sânge în judeţele vecine

Centrul de Transfuzii Sanguine din Târgu-Jiu trimite către unitățile spitalicești din județele învecinate, la solicitarea acestora și în funcție de stocul existent, plasmă și sânge de diferite grupe sanguine.

Potrivit directorului Centrului de Transfuzii Târgu-Jiu, Maria Cazan, cele mai multe solicitări vin de la unitățile din Craiova, Petroșani, din județele Mehedinți și Vâlcea, la Spitalul Județean de Urgență din Craiova în special ajungând foarte mulți bolnavi din județul Gorj. "Trimitem și în alte județe atunci când avem pe stoc suficiente unități de sânge și în funcție de solicitările venite. De obicei ajutăm centrele din Mehedinți, Vâlcea, Petroșani fiindcă la spitalul din localitate au o secție de arși și folosesc plasma proaspăt congelată și la Craiova deoarece acolo ajung foarte mulți pacienți din județul nostru. Este bine că numărul donatorilor se menține destul de ridicat și avem de unde trimite atât către spitalele din județ, cât și cele învecinate", a declarat Maria Cazan, citată de Agerpres.

Ea a spus că în luna decembrie numărul donatorilor a fost de aproximativ 680 de persoane, iar în ianuarie de peste 700. În prezent, Centrul de Transfuzii din Târgu-Jiu beneficiază și de aparatură medicală nouă, unitatea fiind dotată de curând cu un analizor de hematologie și unul de biochimie.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: