Gorjul, ignorat la alocarea de fonduri guvernamentale

Potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial nr. 502 din 23 iulie 2012, administraţiile locale din Bistriţa-Năsăud primesc peste 9,3 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului. Cea mai mare sumă, de două milioane de lei, a fost repartizată Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, condus de Emil Radu Moldovan (PSD). Au primit bani, prin aceeaşi hotărâre, 13 primării conduse de primari PDL, patru conduse de primari PNL şi trei conduse de primari PSD. Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bistriţa-Năsăud, Dorina Cicioc, a declarat că pe lista celor care primesc bani se află, în mare parte, aceleaşi unităţi administrativ-teritoriale care au primit bani şi de la Guvernul Ungureanu şi au fost obligate să îi restituie la cererea Guvernului Ponta. Primarii PDL din Gorj aşteaptă în zadar ajutorul de Victor Ponta.

Gorjul nu este pe lista judeţelor luate în seamă de Guvern. 19 primării din Gorj, majoritatea PDL, au primit bani în mandatul Ungureanu, dar imediat după aceea banii au fost retraşi de Victor Ponta. Primarii au dat atunci Guvernul în judecată în acest moment fiind mai multe procese pe rol.

De altfel, Guvernul a alocat săptămâna trecută încă 107 milioane de lei primăriilor din ţară, dar până la această oră nu se ştie dacă sunt şi primari din Gorj care vor primi bani.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: