Gorjul, judeţul cu cea mai scăzută putere comercială

Judeţul Gorj apare printre judeţele cu cea mai scăzuta putere comercială din ţară, într-o analiză făcută de ECONTEXT. Mai exact, exporturile au o valoare de doar 3,5 milioane de euro, iar importurile valorează 2,6 milioane de euro. Stăm însă puţin mai bine la livrările intracomunitare.

Exporturile sunt făcute în afara Uniunii Europene, iar livrările intracomunitare se referă la tot ce ajunge  în ţările din  Uniunea Europeană. La nivelul judeţului Gorj vorbim de exporturi în valoare de 3,5 milioane de euro, iar de importuri care valorează 2,6 milioane de euro. Analiza este făcuta în prima lună a acestui an. Gabriela Liao, şef  Vama  Târgu Jiu, a spus că printre cauze ar fi acelea că Gorjul este un judeţ mic, nu este situat la graniţă şi în plus economia este dominată de minerit şi energie.

Primele trei firme din judeţul Gorj care fac export sunt ARTEGO şi Rostramo din Târgu Jiu şi Lorfa din Motru. Artego exportă produse de cauciuc în Norvegia şi Emiratele Arabe, Rostramo exporta placaj în Egipt, iar Lorfa exporta cărbune în Serbia. Gorjenii mai exportă produse de sticlă în ţări precum Canada, USA, China.

Comparativ cu Bucureşti, care se află pe primul loc, exporturile Gorjului sunt de aproape 150 de ori mai reduse.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: