Gorjul nu mai are graniţe! Prefectura tace!

Modificarea Legii Cadastrului provoacă o serie de litigii între judeţul Gorj şi judeţele Vâlcea şi Hunedoara, în sensul disputării hotarelor. Autorităţile din Gorj ascund aceste probleme şi susţin că le vor face publice de abia după şedinţa de săptămâna viitoare, atunci când prefectul de Gorj Radu Teodorescu se va întâlni cu prefecţii judeţelor învecinate, dar şi cu primarii din comunele cu probleme. Pandurul a obţinut informaţii de la celelalte prefecturi implicate în acest proces. Vinerea viitoare va fi o şedinţă la Lupeni, unde va fi dezbătută această problemă. De asemenea, am mai aflat că judeţul Gorj are patru litigii cu Hunedoara şi încă unul cu Vâlcea, la Baia de Fier, localitatea de baştină a prefectului.  

Hotarul cu judeţele învecinate creează probleme autorităţilor din Gorj, care încearcă se rezolve această probleme cu uşile închise. Nimeni din Prefectura Gorj nu vrea să ofere informaţii despre această situaţie. „Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire la care va participa prefectul din Gorj şi prefecţii din Vâlcea şi Mehedinţi cu privire la delimitarea administrativ-teritorială. Eventualele probleme vor fi analizate în acea şedinţă şi se vor căuta soluţii. Vă oferim informaţii după această şedinţă, într-o conferinţă de presă”, a declarat Adrian Drăgoi, purtător de cuvânt la Prefectura Gorj. Oricum, este de urmărit ce decizie va lua noul prefect în acest caz.

Cum va gestiona Teodorescu problema

Dacă reprezentanţii Guvernului din Gorj sunt rezervaţi în a oferi informaţii, nu acelaşi lucru se întâmplă cu cei din judeţele învecinate.

Dan Terteci, directorul de cabinet al prefectului de Hunedoara, a declarat pentru Pandurul că vineri va fi o întâlnire de conciliere la Lupeni, între judeţele Gorj şi Hunedoara. „În perioada august 2010 -august 2011 s-a făcut la nivel naţional recunoaşterea hotarelor administrativ-teritoriale. Această acţiune s-a finalizat cu adoptarea în Camera Deputaţilor în data de 6 iulie 2012 a unei ordonanţe de urgenţă privind modificările Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare. În momentul de faţă, judeţul Hunedoara  are şase litigii, dintre care patru cu judeţul Gorj, şi două cu judeţul Alba. Vineri, la Lupeni, va avea loc o şedinţă a comisiei de consiliere. Dacă în urma şedinţei de conciliere nu se va ajunge la un consens există opţiunea de a se solicita intervenţia instanţelor de judecată, de contencios-administrativ, pentru stabilirea hotarelor administrativ-teritoriale, aşa cum prevedea noua lege. nu avem în acest moment date tehnice pentru că acestea sunt la serviciu de cadastru, dar se vor discuta în cadrul şedinţei de conciliere. Probleme sunt legate de vecinătăţi de limitele administrativ –teritoriale. S-a luat legătura cu colegii de la Gorj şi lucrurile se îndreaptă spre o soluţie unanim acceptată”, a declarat Dan Terteci, director de cabinet, instituţia Prefectului judeţul Hunedoara.

Baia de Fier, probleme şi cu Vâlcea

Problemele de grăniţuire între judeţul Gorj şi Vâlcea sunt date de comunele Baia de Fier şi Mălaia, care nu se înţeleg asupra hotarului. „Prefecţii din Gorj şi Vâlcea se vor pune de acord cu privire la stabilirea limitelor administrativ teritoriale dintre localităţile Mălaia şi Baia de Fier. Edilii din cele două localităţi au avut obiecţiuni la măsurătorile făcute de cei de la Cadastru cu limitele administrativ-teritoriale trecute în procesele verbale care au fost deja întocmite”, a declarat Corin Marin, jurist la Prefectura Vâlcea.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: