Gorun: Imaginea UCB a avut de suferit

Preşedintele Senatului din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, Adrian Gorun, a ieşit ieri cu primele declaraţii privind ancheta desfăşurată de procurori la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Acesta a declarat că imaginea instituţiei este grav afectată de aceste acuzaţii şi că speră ca adevărul să iasă la iveală. „Este destul de neplăcut să fie Universitatea suspectată în acest caz. Noi, din ce cunoaştem la nivelul senatului, este faptul că s-a organizat iniţial licenţă cu o anumită eroare. Licenţa respectivă pentru absolvenţii de la Educaţie Fizică şi Sport nu ar fi fost valabilă, în condiţiile în care se menţinea, studenţii nu puteau să rămână absolvenţi fără să susţină examenul de licenţă şi de aceea s-a apelat în conformitate cu prevederile legale la organizare licenţei la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti”, a declarat Adrian Gorun la un post de radio.

Preşedintele Senatului spune că habar nu avea despre acuzaţiile de mită aduse de procurori. „Celelalte aspecte legate de acuzaţiile de mită, luare de mită, organele de anchetă sunt convins că-şi vor face treaba şi dacă există vinovaţi ei trebuie să răspundă. Este o pată neagră, sigur că prezumpţia de nevinovăţie operează dar în condiţiile în care ceva din cele afirmate se confirmă atunci cei care sunt vinovaţi vor răspunde. Este un impact negativ, dar sperăm ca adevărul să iasă la iveală spre a putea să se refacă imaginea universităţii”, a declarat Adrian Gorun, preşedintele Senatului.

Luni, mai mulţi studenţi, dar şi decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Cadrul UCB au fost audiaţi de anchetatori cu privire la examenul de licenţă susţinut de aceştia în vară. În acest dosar sunt suspiciuni de dare şi luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: