Gorun susţine azi examenul pentru postul de subprefect

Horaţiu Gorun face azi primul pas pentru a deveni subprefect în câteva zile, iar joi şi sâmbătă se prezintă la Bucureşti cu proiectele manageriale, şefii care ţin de ministerele Agriculturii şi Muncii.

Horaţiu Gorun crede că schimbarea Guvernului n-ar trebui să îi îngreuneze accesul în funcţia de subprefect al judeţului. Acesta susţine azi examenul pentru a deveni subprefect de Gorj, fiind prezent în capitală, unde participă la un examen pentru a deveni funcţionar public. Ulterior, Gorun are nevoie de o hotărâre de guvern prin care să fie numit interimar ca subprefect al judeţului.

La fel ca şi Ion Florescu, Liviu Andrei sau Marcel Romanescu, şi Horaţiu Gorun ar urma apoi să se înscrie la cursurile Institutului Naţional de Administraţie, pentru a deveni înalt funcţionar public, lucru care i-ar permite confirmarea în funcţia de subprefect pentru o perioadă mai îndelungată. El ar urma să devină subprefect de Gorj pe postul lăsat vacant de Liviu Andrei prin promovarea sa ca prefect al judeţului.

La ITM concursul e sâmbătă

Posturile de conducere de la instituţiile din Gorj, subordonate Ministerului Agriculturii şi celui al Muncii, vor fi scoase la concurs în această săptămână. Concursurile se vor baza pe evaluarea proiectelor manageriale şi vor avea loc în zilele de joi şi sâmbătă. Liderul PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a anunţat că filiala îşi va trimite proprii reprezentanţi la concursurile respective, fără să menţioneze numele persoanelor care vor fi susţinute. El a confirmat doar că actualul interimat de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, Simona Dumitraşcu, se va prezenta la concurs, fostul şef al Direcţiei Muncii, Vasile Picioruşi urmând să rămână pe mai departe şef la Registrul Auto Gorj.

Simona Dumitraşcu şi adjunctul său, George Romanescu, vor fi examinaţi sâmbătă, zi în care, de regulă, în România se organizează olimpiade şcolare. Şefii actuali de la ITM s-au prezentat însă la atâtea concursuri la Bucureşti pentru a ocupa funcţiile respective încât pot fi consideraţi mai pregătiţi decât olimpicii. Senatorul Ion Ruşeţ a avut ieri şi o explicaţie, precizând că aşa cum el sau alţi politicieni muncesc şi la final de săptămână, e firesc să fie organizate concursuri şi în zile mai puţin obişnuite pentru aşa ceva.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: