Grădiniţă improvizată în dispensarul comunal

Zeci de copii din Teleşti merg zilnic la dispensarul din comună. Nu pentru că ar fi bolnavi, ci pentru că acolo merg la grădiniţă. Vechea unitate nu mai este funcţională, iar autorităţile locale le-au amenajat un spaţiu în clădirea dispensarului. Ministerul Educaţiei a alocat banii necesari pentru construcţia alteia noi, însă va trece ceva timp până cei mici îşi vor putea desfăşura activitatea acolo.

Autorităţile locale din Teleşti au considerat vechea unitate de învăţământ preşcolar ca fiind  insalubră. Pentru a nu expune cei aproximativ 25 de copii s-a decis mutarea lor provizorie la parterul dispensarului din comună. Au fost amenajate două camere şi grupuri sanitare. Primarul din localitate, Romulus Bîldea, spune că a fost întocmit un proiect pentru construcţia unei noi grădiniţe, tot pe vechiul amplasament. Lucrările de construcţie a noii unităţi au fost atribuite unei societăţi din Turnu Severin. “Nu mai puteam ţine copiii în vechea grădiniţă, era insalubră şi plină de igrasie. I-am mutat la parterul dispensarului, au tot ce le trebuie. Avem proiectul pentru înfiinţarea noii grădiniţe. Ministerul ne-a susţinut cu 11 miliarde şi când va permite vremea o vom demola pe cea veche şi vom trece la construcţia celei noi”, a declarat Romulus Bîldea, primarul din Teleşti.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj s-au informat cu privire la situaţia preşcolarilor din Teleşti şi spun că nu sunt probleme în privinţa amplasamentului provizoriu. “Primarii pot să ia astfel de iniţiative dacă grădiniţele nu mai corespund pentru o desfăşurare bună a activităţii. Am înţeles că spaţiul provizoriu este amenajat corespunzător. Au acea investiţie nouă, aprobată prin Banca Mondială şi toate avizele necesare”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: