Bisericile din Licurici, prioritate pentru primarul Drăgulescu

Primăria Licurici a acordat anul acesta o atenţie sporită tuturor lăcaşelor de cult de pe raza comunei. Primarul Liviu Doru Drăgulescu spune că şi anul acesta, ca şi în anii trecuţi, Consiliul Local a acordat sume de bani necesare bisericilor pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii. De altfel, pe raza comunei Licurici se regăsesc şi două biserici monument istoric, însă la acestea este foarte greu de intervenit pentru că sunt necesare avize speciale de la Ministerul Culturii.

Bisericile din comuna Licurici sunt adevărate opere de artă. Primăria a ţinut cont întotdeauna de dorinţele enoriaşilor, astfel că în fiecare an a venit în sprijinul preoţilor cu bani pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii. În prezent, primăria Licurici a început reabilitarea bisericii din satul Frumuşei. ”În comuna Licurici avem două parohii, Parohia Giurcu şi Parohia Licurici. Consiliul Local a hotărât alocarea a 7.500 de lei pentru fiecare parohie astfel încât să facem lucrările anuale de întreţinere şi reparaţii. La biserica din satul Frumuşei am început o reabilitare exterioară cu oamenii noştri de la 416. În general, astfel de lucrări le facem cu asistaţii social. Mai vrem să facem şi o împrejmuire, întotdeauna am răspuns prompt cerinţelor enoriaşilor şi preoţilor”, a spus Liviu Doru Drăgulescu, primarul din Licurici.

Două monumente istorice

Cele cinci biserici din Licurici asigură nevoile a peste două mii de enoriaşi. În localitatea Licurici se mai află şi două Biserici monument istoric. Este vorba de Biserica de Lemn şi Biserica Giurcu. Biserica de Lemn a fost construită în anul 1776 şi are hramul ”Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”. Primarul spune că starea acesteia este cât de cât bună şi face tot posibilul să rămână aşa, însă este foarte greu să intervină dat fiind faptul că monumentele istorice sunt apanajul Ministerului Culturii. ”Noi avem două Biserici monument istoric în comună. Cea de lemn este construită prin anii 1776, acolo s-a mai intervenit, însă este foarte veche. La Biserica Giurcu situaţia este complicată. Acest lăcaş de cult a fost serios afectat de cutremurul din 77, s-a deplasat un perete, pictura este la pământ. Fără un proiect bine pus la punct şi avizat de Ministerul Culturii nu poate interveni nimeni şi este foarte costisitor, nu putem suporta investiţia de la bugetul local”, a spus primarul Drăgulescu.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: