Grădiniţă reabilitată de norvegieni. Primar: Dorim să-i păstrăm arhitectura

O grădiniţă din comuna gorjeană Polovragi va fi reabilitată cu bani norvegieni. Este vorba de unitatea de învăţământ din satul Racoviţa, care are o vechime pe peste 90 de ani şi este emblema comunei Polovragi. Din acest motiv, autorităţile locale vor să-i păstreze arhitectura. Mai mult decât atât, alături de preşcolari vor fi aduşi şi bătrânii satului pentru o mai bună relaţionare între aceştia.

Autorităţile locale din comuna Polovragi vor depune în această săptămână proiectul de finanţare pentru reabilitarea grădiniţei care acum este închisă. Cei aproximativ 20 de preşcolari de la această unitate de învăţământ au fost mutaţi încă de anul trecut împreună cu educatoarea la grădiniţa din centrul comunei. "Grădiniţa aceasta are peste 90 de ani şi este emblema comunei noastre. Pentru că a început să se degradeze, am fost nevoiţi să mutăm copiii de aici. În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu două fundaţii din Norvegia o s-o reabilităm şi o să-i punem în valoare arhitectura, pentru că este deosebită. Valoarea proiectului este de 400.000 de euro şi urmează să depunem cererea pentru finanţare", a precizat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

În cadrul acestei grădiniţe va funcţiona şi un centru de zi pentru bătrâni şi se doreşte dezvoltarea unor activităţi comune pentru o relaţionare mai bună între copii şi vârstnici. "Va fi o grupă de grădiniţă în această locaţie şi o sală care va fi pentru bătrâni. Este vorba de un centru de zi, unde aceştia vor relaţiona şi socializa cu cei de la grădiniţă. Mi se pare că s-a rupt această legătura şi, dacă îi aducem împreună în această locaţie, vor avea activităţi comune şi în felul acesta vor deveni utili şi bătrânii", a mai spus primarul din Polovragi.

Vizualizări: 1,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: