Grădinițe construite de la zero în Târgu Jiu

Noi grădinițe vor prinde contur, în Târgu Jiu, de anul viitor. Este vorba de două clădiri ce vor fi ridicate de la zero cu bani europeni și din bugetul local. Acestea vor fi construite în Cartierul Debarcader și în zona de nord a orașului. De asemenea, alte două grădinițe din Târgu Jiu vor fi extinse cu câte patru clase.

Autoritățile au explicat că sunt solicitări în acest sens venite de la părinți. În primă fază, anul viitor vor fi construite două noi grădinițe pentru preșcolarii din Târgu Jiu. „Vor începe lucrările la o grădiniță nouă, în Cartierul Debarcader, în zona blocurilor ANL. Se va realiza în parteneriat cu Ministerul Educației. A fost încheiat contractul de execuție. Vom construi o nouă grădiniță în zona de nord. Investiția este suportată de bugetul local. Vor fi șase săli, grădiniță cu program prelungit. Va satisface solicitările părinților care locuiesc în zona de nord. Se va realiza în incinta atelierelor dezafectate a Colegiului „Ion Mincu” această grădiniță”, a explicat Raul Chiriac, la TV Sud.

De asemenea, vor mai fi extinse alte două grădinițe din municipiu. Ambele vor avea patru săli noi, dotate cu tot ce este necesar pentru cei mici. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene. „Sunt două noi investiții în învățământul preșcolar. Sunt în procedură de licitație. Sunt eșalonate pe o perioadă de 12 luni ca execuție. Estimăm ca, la sfârșitul anului viitor, să fie finalizate. Este vorba de grădinița 8 de pe strada Mioriței și Grădinița „Mihai Eminescu”, de pe strada Olari. Ambele se vor extinde cu câte un corp de clădire, P+1, cu patru săli de grupe, cu dotările aferente. Sunt finanțate din fonduri europene”, a mai explicat Chiriac.

Vizualizări: 1,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: