Grădiniţele cu program prelungit respectă legislaţia

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a verificat grădiniţele cu program prelungit din Târgu Jiu, Rovinari, Târgu Cărbuneşti şi Bumbeşti Jiu.

În cadrul acţiunilor de control s-au urmărit, în principal, următoarele aspecte : legalitatea funcţionării (autorizaţie sanitară de funcţionare - vizată pe anul în curs, aviz PSI, existenţa şi respectarea Regulamentului de Ordine Interioară, existenţa contractului si verificarea clauzelor contractuale privind informarea corectă, completă şi precisă (dacă pentru disciplinele opţionale - care se plătesc separat de către părinţi, există contract de prestări servicii încheiat de conducerea grădiniţei cu respectivul profesor/operator economic şi dacă se emit documente fiscale pentru sumele încasate); respectarea prevederilor legale la prepararea alimentelor şi la servirea mesei în grădiniţe in sensul verificării: existenţei si stării dotărilor spaţiilor pentru prepararea mâncărurilor; existenţei şi dotării spaţiilor pentru depozitarea alimentelor; existenţa spaţiilor de cazare şi dimensionarea corespunzătoare a acestora, existenţa şi starea de funcţionare a instalaţiilor de alimentare cu apă potabilă, canalizare, instalaţii electrice şi sanitare (existenta grupurilor sanitare în număr suficient funcţie de capacitatea de cazare); starea dotărilor interioare şi exterioare în vederea asigurării securităţii copiilor (utilizatorilor); nivelul dotărilor cu mobilier, lenjerie, starea acestora. De asemenea, s-a verificat cantitatea totală de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2415 kg alimente, cu privire la: calitatea materiilor prime, semifabricate şi produse finite , verificarea încadrării în data durabilităţii minimale, respectiv,  în data limita de consum (DLC în cazul alimentelor foarte perisabile din punct de vedere microbiologic); respectarea condiţiilor de transport, manipulare şi depozitare ale alimentelor (starea ambalajelor, condiţiile de depozitare); existenţa documentelor de provenienţă a alimentelor; existenţa şi respectarea reţetelor de preparare, specifice fiecărui sortiment din mâncărurile preparate menţionate în lista - meniu din ziua curentă. Comisarii spun că în urma acţiunilor efectuate nu fost constatate abateri.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: