Gravidă în 7 luni, şi-a omorât socrii!

Nenorocire fără seamăn pentru o tânără şoferiţă, gravidă în şapte luni, care ieri a produs un accident deosebit de grav. Maşina pe care o conducea şi pe care o primise recent drept cadou a fost izbită în plin de o alta căreia nu i-a acordat prioritate, socrii conducătoarei auto fiind proiectaţi prin luneta din spate direct pe asfalt. Singura care a scăpat relativ teafără a fost şoferiţa, soţul său având şi el nevoie de intervenţii chirurgicale pentru a supravieţui loviturilor de care a avut parte.

Intersecţia de la Câmpu Mare, dintre drumul care uneşte Târgu Jiu cu Râmnicu Vâlcea şi cel care duce de la Săcelu la Târgu Cărbuneşti, este plină de cruci care amintesc de cei care şi-au pierdut viaţa în acel loc. Nenorocirile s-au ţinut lanţ aici de-a lungul vremii, pentru că şoferi începători sau neatenţi nu se asigură aşa cum ar fi normal şi atunci când se trezesc în mijlocul intersecţiei îşi dau seama că este prea târziu. Timpul s-a oprit ieri şi pentru o familie din Săcelu, care plecase spre Târgu Cărbuneşti, pentru a ajunge la o petrecere a unor prieteni, probabil un Nicolae de duminică, petrecerea cea mare fiind sâmbătă.

Şoferul lui Popete a reuşit să evite accidentul

În accident a fost la un pas de a fi rănit inclusiv Florin Popete, fotbalist la Pandurii, care se afla în trafic într-o maşină pe locul din dreapta, şoferul acesteia reuşind să evite impactul care s-a produs în secundele următoare cu autoturismul care venea din spate.

Un Peugeot 307 a intrat dinspre Săcelu pe drumul principal fără să se asigure măcar o clipă. Maşina în care se afla Popete a fost nevoită aproape să iasă de pe carosabil, după cum spune fotbalistul. „Ea nu s-a asigurat la stop absolut deloc, iar maşina în care eram eu a trebuit să intre pe squarul de acolo pentru a evita impactul. Noi am reuşit să o evităm, dar cel care venea din spate nu a mai avut ce să-i facă. Nu pot să spun dacă avea viteză, pentru că eu stăteam pe scaunul din dreapta şi nu mă interesa lucrul acesta în momentele acelea”, spune fotbalistul.

Maşina care a izbit în plin Peugeot-ul condus de Alina Belu îi aparţine lui Cosmin Dodenciu, fiul unui om de afaceri din Târgu Jiu, Audi-ul pe care acesta îl conducea asigurându-i integritatea corporală. Maşina de zeci de mii de euro a fost avariată în mare parte, dar şoferul său a suferit leziuni minore, semn că banii mulţi pe care i-a dat la un moment dat pe autoturism i-au fost de folos acum şi i-au salvat viaţa. „Eu mergeam în spatele cuiva, persoana din maşina aceea a apucat să o vadă şi să o ocolească prin faţă, iar ea a dat în frână şi a oprit în mijlocul drumului. Eu am încercat să o evit, dar am prins-o cu roata din dreapta faţă şi am lovit-o în spate. Nu am avut frână, nu am avut nimic. Nu am putut să apuc să o văd pentru că mi-a apărut brusc în faţă, iar după impact s-au activat airbag-urile şi s-a făcut ceaţa aceea protectoare care se face în asemenea momente şi eu nu am mai văzut nimic în maşină. De aceea am şi ieşit de pe drum şi am ajuns în şanţ”, spunea şoferul care plecase şi el de acasă ca să joace un meci de fotbal cu prietenii undeva la ţară, la Baia de Fier.

Socrii şoferiţei au murit, soţul este rănit

În urma impactului, toţi cei patru pasageri din Peugeot au avut de suferit. Soacra şoferiţei începătoare a decedat pe loc, după ce a fost aruncată prin geamul din spate al maşinii. „Am văzut cum venea Peugeot-ul de la Săcelu şi că nu s-a asigurat, după care s-a auzit bubuitura. S-au lovit puternic. Atunci am văzut cum bătrânii au sărit pe geamul din spate al maşinii, fiind aruncaţi probabil pentru că nu aveau centurile puse, iar apoi m-am dus acolo şi l-am ajutat pe pasagerul din dreapta să iese afară. Domnişoara care era la volan nu părea să aibă mare lucru”, spunea un martor ocular.

Accidentul este unul dintre cele mai grave din ultima vreme produse la nivelul judeţului. Trei echipaje ale Ambulanţei s-au mobilizat pentru a prelua răniţii, asta chiar dacă la faţa locului erau martori care susţineau că maşinile de urgenţă ar fi întârziat. „Am deplasat trei echipaje, prima victimă pe care am preluat-o fiind un bărbat de 63 de ani care avea, printre altele, un traumatism cranio-cerebral acut deschis. De asemenea, celălalt bărbat, de 31 de ani, avea răni mai uşoare şi, din câte am înţeles, a fost introdus deja în sala de operaţie pentru a se interveni. Gravida de 20 de ani nu a suferit răni grave, mai mult un şoc post-traumatic. A fost văzută de un medic ginecolog şi am înţeles că sarcina nu este afectată, copilul fiind bine. Şi dumneaei a rămas la unitatea de primire urgenţe pentru investigaţii suplimentare”, ne-a precizat dr. Ana Duma, medicul de gardă de la Staţia Judeţeană de Ambulanţă.

În cele din urmă, socrul şoferiţei s-a stins şi el din viaţă chiar în timp ce medicii îi acordau primul ajutor. Când l-au preluat de la locul accidentului, cadrele medicale l-au găsit pe acesta cu faţa plină de sânge şi aproape imobilizat, el fiind cel mai grav rănit dintre supravieţuitori. Poliţiştii care anchetează cazul sunt categorici şi spun că şoferiţa poartă vina pentru nenorocirea de ieri pentru că nu a oprit la stop şi nu a acordat prioritate maşinilor care circulau pe drumul principal. Tânăra de 20 de ani este acum acuzată de ucidere şi vătămare corporală din culpă. Familia sa se pregăteşte acum pentru două înmormântări, soţul femeii rămânând pe patul de spital după ce a fost supus unor intervenţii chirurgicale, medicii fiind optimişti cu privire la evoluţia sa ulterioară.

Vizualizări: 256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: