Greblă: Gorjul va avea doi senatori şi patru deputaţi

Senatorul Toni Mihail Greblă a declarat într-un interviu la Radio Infinit că judeţul Gorj va avea doi senatori şi patru deputaţi, în condiţiile în care vor fi mai puţine colegii şi deci mai puţini parlamentari. Gorjul are acum şase deputaţi, Victor Ponta (PSD), Vasile Popeangă (PSD), Mugurel Surupăceanu (PSD), Cosmin Popescu (independent), Severus Militaru (PDL), Dan Ilie Morega (ales pe listele PNL) şi doi senatori, Ion Ruşeţ şi Toni Greblă. Doi dintre deputaţii amintiţi nu vor mai ajunge în Parlament.

Decizia dvs de a nu candida la Consiliul Judeţean este fermă?

Decizia mea este fermă. USL are un candidat. Eu am un mandat de dus la bun sfârşit în Senatul României.

Aţi declarat că dacă UNPR vă curtează vă simţiţi apreciat…

Uneori îmi face bine. Munca este apreciată, cum ar fi dacă ai munci şi nimeni nu te-ar aprecia. Eu îmi văd în continuare de activitatea din Senat, de activitatea politică, dar nu numai în colegiul meu. Nu mă opresc la graniţa colegiului.

Se aude de schimbarea numărului colegiului. Vom avea un singur senator?

Nu este posibil pentru că trebuie să fie cel puţin doi senatori pe judeţ. Indiferent cum va fi legea vor asigura cel puţin doi senatori pe judeţ. Nici n-ar fi bine să fie unul pentru că nici partidele n-ar mai fi reprezentate acolo. Probabil vor fi desfiinţate colegii de deputaţi şi senatori în judeţe unde sunt 6-8-12 senatori. Dacă se va modifica legea, în judeţul Gorj vor fi doi senatori şi patru deputaţi.

Parlamentarul în funcţie pleacă cu prima şansă?

Nu ştiu dacă pleacă cu prima şansă. Poate să plece şi cu un handicap dacă activitatea a fost prost percepută timp de patru ani de zile şi a fost implicat în scandaluri. Nu mi-am lansat candidatura pentru că aştept să văd ce se întâmplă. Va fi parlament bicameral, nu va fi…

La deputaţi se va da bătălia mare..

Vor rămâne patru mandate şi cred că cele trei partide vor găsi înţelepciunea să desemneze pe cel mai bine patru plasaţi.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: