Greblă: Listarea acţiunilor CEO în septembrie, imposibilă

Senatorul PSD Toni Greblă a comentat ieri la Radio Infinit stenogramele apărute în presă, în care doi funcţionari se minunau de câţi moţi are „Gorjul lui Ponta“. Greblă a făcut declaraţii şi pe marginea afirmaţiilor ministrului Economiei Daniel Chiţoiu, care a anunţat că în septembrie un pachet majoritar al CE Oltenia va fi listat pe bursă.

Reporter:  Cum comentaţi amploarea ştirii cu numărul de morţi din judeţ. A apărut şi o stenogramă, o discuţie dintre doi funcţionari...

Toni Greblă: Ştirea apărută iniţial trebuie pusă la capitolul distractiv, hazliu şi nicidecum luată ca atare. În 10 ani este posibil să fi atins o asemenea cifră, dar listele le vom vedea atunci când vor fi comunicate MAI. Erata dată de domnul subprefect Arjoca cred că este suficientă, în loc să fie comunicată cifra pe 10 ani a fost din eroare preluată aşa. 

Rep: Ministrul economiei Daniel Chiţoiu a vorbit deschis despre privatizarea CEO. Cum comentaţi?

T.G.: În ce mă priveşte nu am fost, nu sunt şi nu voi fi adeptul privatizării ramurilor strategice ale economiei, În ceea ce priveşte însă listarea pe bursă a unor acţiuni ce aparţin unor societăţi, companii naţionale, în fine nu este un lucru rău pentru că aduce capital companiei respective, dar a lista pe bursă într-un termen atât de scurt un pachet majoritar mi se pare absolut imposibil pentru că această operaţiune de listare pe bursă a majorităţii acţiunilor CE Oltenia este o acţiune complexă care necesită, pe lângă o bună pregătire, necesită şi un timp care nu este măsurat în zile, ci în cel puţin luni. În cursul lunii septembrie eu cred că nu va fi scos pe bursă pachetul majoritar al companiei.

Rep: Este bine să fie listat acest pachet majoritar?

T.G.: Cred că ar fi şi o eroare, să fie listat de la început un pachet majoritar, cred ar trebui să fie listate pe rând pachete minoritare şi în funcţie de cum se vor desfăşura lucrurile la prima listare să poţi să faci corecţiile necesare.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: