Greblă singurul parlamentar de Gorj prezent la "Urcatul oilor la munte"

Parlamentarii gorjeni, cu o singură excepţie, au lipsit ieri de la Novaci de la festivităţile prilejuite de "Urcatul oilor la munte". Senatorul Toni Greblă a fost singurul reprezentant al parlamentarilor din judeţ care a mers acolo, deputatul de colegiul, Mugurel Surupăceanu spunând că nu a fost invitat. 
 Lui Toni Greblă nu i s-a dat posibilitatea să vorbească la microfon, edilul din Novaci, Pantelimon Todea, încurcându-i identitatea atunci când a fost să-l prezinte. Todea este membru al Partidului Conservator şi nu l-a chemat la manifestări nici pe şeful său de partid, Ilie Petrescu. De altfel, Todea a fost pentru prima dată în postura să fie organizator efectiv, el fiind anterior viceprimar şi privitor de pe margine. Ieri acesta a trebuit să ia cuvântul, discursul său fiind marcat de mici "emoţii", ca să le spunem aşa.
 Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, ales în colegiul 2, care include şi zona Novaci, a fost prezent în bâlciul organizat la marginea oraşului şi a menţionat că la manifestările din apropierea primăriei nu a participat pentru că nu a fost invitat. Surupăceanu a fost în bâlci împreună cu colega sa Oana Olguţa Vasilescu, deputat PSD din judeţul Dolj. "Eu sunt aici, nu se pune problema să nu vin la Novaci, ca dovadă că sunt în mijlocul oamenilor, numai că la manifestările din centru nu m-am dus dintr-un motiv simplu. Nu am fost invitat. Nu ştiu dacă este o scăpare, o supărare sau altceva şi, în consecinţă, am considerat că e mult mai bine să fiu prezent aici, între oameni care vin la bâlci, decât să mă duc unde nu am fost invitat. Şi drept dovadă că mi-am propus din timp să vin la Novaci, am invitat-o şi pe colega mea, Olguţa Vasilescu, de la Dolj, care, după cum puteţi vedea, a onorat invitaţia", spune Surupăceanu.

 Morega s-a întreţinut cu Greblă

 Senatorul Toni Greblă a asistat la spectacolul folcloric pus la punct de organizatori şi, uneori a purtat scurte discuţii cu liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega, cel cu care a avut mai multe dispute în ultimii ani. Spre finalul spectacolului, Greblă a ieşit în evidenţă când a hrănit un măgăruş cu pâine. Animalul era parte a unei scenete jucate de copii din Novaci. Aceştia şi-au adus la final măgăruşul în zona în care se afla senatorul, Greblă primind atunci de la organizatori colaci cu care, apoi, a hrănit animalul. Organizatorii au oferit şi ţuică de Novaci, însă măgăruşul nu a avut parte de tratamente bahice. 
 Ţuica a fost refuzată şi de Dan Ilie Morega, pe motiv că era şofer. Liberalul a prins însă un loc pe scaunele puse la dispoziţie de organizatori şi a luat pe genunchi una dintre fetiţele îmbrăcate în costum popular. Micuţa a mâncat brânză cu pâine şi a spus că se simte foarte bine pe genunchii deputatului, Morega menţionând şi el că este obişnuit cu astfel de ipostaze întrucât acasă este bunic şi îşi ia deseori nepotul în braţe.


Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: