Greva foamei la CE Oltenia, suspendată până miercuri

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a intrat luni în greva foamei, dar pentru puțin timp. Acesta a suspendat protestul până miercuri, când i s-a promis o discuție cu managerul Sorin Boza, Excavatoristul Nicolae Mitea are nemulțumiri legale de salarizare și de lipsa echipamentului de protecție.

Nicolae Mitea s-a postat luni dimineața în fața sediului Complexului Energetic Oltenia din Târgu Jiu, având în mână o pancartă pe care scria „Greva foamei”. Protestul a ținut foarte puțin, fiind suspendat până miercuri, când managerul Sorin Boza a promis că îi va asculta doleanțele. Mitea a spus care sunt nemulțumirile lui. „Grila salarială este prea mică pentru funcția și meseria pe care o am și pe care o execut, cea de excavatorist I pe utilaje de mare capacitate. În al doilea rând, suntem în luna a șaptea și nu ni s-a adus echipamentul de protecție pentru sezonul de primăvară-vară-toamnă. În al treilea rând, în actul adițional la contractul colectiv de muncă este stipulată hrana de protecție pentru fiecare salariat din carieră. Nu ni s-a dat. Deși s-a semnat, e stipulat acolo, de ce nu se dă nu știu”, a spus Mitea.

Excavatoristul are un salariu de 1900 de lei la 24 de ani vechime, ceea ce este foarte puțin raportat la meseria pe care o are. Nicolae Mitea lucrează în Cariera Roșia și este afiliat la Federația Națională Mine Energie. „Domnul Boza a plecat la București pentru niște documentații, dar m-a sunat personal și miercuri vom sta de vorbă. Dacă nu voi fi mulțumit de discuții, cobor din birou și continui cu greva foamei”, a spus excavatoristul nemulțumit.

Vizualizări: 2,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: