Greva funcţionarilor, prilej de reclamaţii pentru pensionari

Greva de avertisment a funcţionarilor publici a fost pentru pensionarii care aşteptau la ghişeele Casei de Pensii un prilej de a-şi spune nemulţumirile. Chiar dacă ghişeele au fost deschise, în jurul orei 10.00 era o aglomeraţie de nedescris.

Solicitările funcţionarilor aflaţi în grevă de avertisment făceau referire la creşterea salarială, plata orelor suplimentare, plata unor sporuri şi la începerea negocierilor privind încheiarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură. Dacă nu le vor fi soluţionate cererile, aceştia vor declanşa grevă generală pe 9 martie, pe perioadă nedeterminată.

Oamenii care aşteptau la cozi nu ştiau de grevă şi începuseră să devină nerăbdatori şi să îşi arate nemulţumirile. Spre exemplu, Ion Dragotă, în etate de 71 de ani, pensionar CAP, afirma că: ,,Din anul 2006 nu mi-am mai primit tichetele pentru călătorie, toţi colegii care erau în situaţia mea au primit, dar eu nu. Am primit AR-ul de confirmare a cererilor mele făcute la Casa de Pensii, dar nu şi răspunsul. Am mers la primarul Ion Ciocea din localitatea Bustuchin şi acesta m-a trimis cu un delegat pentru soluţionarea cazului. Am dat 20 lei pe transportul până aici şi ei mă pun să fac din nou cerere. Cred că o luăm de la capăt!”.

Zana Elisaveta, din localitatea Vladimir, venise din nou la Casa de Pensii, pentru că din luna octombrie 2008 nu a mai primit pensia de urmaş după moartea soţului: ,,În fiecare lună am fost minţită şi plimbată de la un ghişeu la altul, mă duc cu vorba, iar acum îmi spun că pe data de 26.02.2009 pensia mi-a fost vărsată în bancă. Azi m-au pus din nou pe drumuri pentru a face încă o dată hârtiile. Păi cât să mai umblăm aşa, că suntem şi noi bătrâni şi venim aici de nevoie…”.

Ana-Maria Popescu venise la Casa de Pensii şi aştepta după un răspuns în dosarul mamei sale depus din luna octombrie 2008 pentru transferarea datelor cu privire la alocaţia de elev a fratelui în Oradea, deoarece acolo s-au stabilit. A plecat supărată, fără nici un rezultat nici în privinţa banilor, nici în privinţa mutaţiei.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: