Greviştii foamei cer demisia "arogantului Ciurel". Protestul continuă - LIVE TEXT

update 20.30: Un miner din Husnicioara, care fusese dus la spital, a revenit astăzi în greva foamei, în faţa CE Oltenia. Din păcate, în scurt timp i s-a făcut din nou rău şi a ajuns iar pe mâna medicilor.

update 16:40: Încă trei persoane au intrat în greva foamei în faţa sediului CEO. Este vorba despre Dinu Constantin Roşu- Roşiuţa, Constantin Berchez şi Daniel Spariu- Jilţ Nord. Numărul greviştilor a ajuns la 37. Au fost 42, dar 5 au renunţat până acum din cauza problemelor medicale sau pentru că s-a revenit asupra cererilor lor de concediu şi au fost chemaţi la serviciu.

update 12.30: Încă un grevist al foamei a ajuns pe mâna medicilor. Este vorba de Jean Dunculescu, cel care ieri şi-a aniversat ziua de naştere. Acestuia i-a venit rău.

update 11.45: Gest incredibil al conducerii CE Oltenia. A interzis accesul greviştilor foamei la toaleta din Complexul Energetic Oltenia. Liderul sindical Constantin Creţan le cere prefectului Văcaru şi primarului Cârciumaru să ia măsuri atât pentru asigurarea de asistenţă medicală  permanentă, cât şi pentru aducerea unei toalete ecologice.

Şi preşedintele Federaţiei Univers, Adolf Mureşan, îi cere prefectului de Gorj să se implice în asigurarea de asistenţă medicală atât pentru cei 36 de salariaţi ai CE Oltenia aflaţi în greva foamei, cât şi pentru cei 70 de mineri blocaţi în subteran la Tehomir. "Constatăm cu surprindere că sunt alte subiecte mai importante pe agenda publică decât viaţa şi sănătatea colegilor noştri", acuză Adolf Mureşan.

Adresa_Federatia_Univers_catre_Prefectu_Page_1

update 10:07: Ion Ruşeţ, şef de departament la CE Oltenia, a fost întâmpinat de greviştii foamei de la sediul companiei, care l-au strigat trădător şi l-au huiduit. „Vă susţinem la Senat“, au spus, în mod ironic, greviştii. 

update 09.30: O delegaţie formată din greviştii foamei şi lideri de sindicat va merge astăzi la discuţii cu prefectul de Gorj, Alin Văcaru. Liderul Constantin Creţan a spus că urmează să fie stabilită ora întâlnirii.

update 09.00: Florin Predescu de la cariera Lupoaia, unul dintre cei doi mineri care au intrat în greva foamei încă de luni dimineaţă, a fost preluat noaptea trecută de un echipaj SMURD după ce i s-a făcut rău. Predescu a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale. Acesta a refuzat internarea şi a mers acasă. Alţi doi protestatari au plecat acasă aseară după ce s-au simţit rău. Este vorba de Gheorghe Migiu de la Peşteana care prezenta stări de leşin şi Vasile Mormodol de la Roşiuţa din cauza tensiunii mari. În această dimineaţă s-au alăturat grupului de grevişti ai foamei: Victor Munteanu de la Husnicioara, Ion Chiţimia de la Lupoaia şi Gabriel Curuţu de la cariera Peşteana. 

a_treia_zi_de_proteste_3
sind_umc_rosia

greva_ziua_a_patra

08.30: Cei 34 de mineri aflaţi de luni în greva foamei cer demisia managerului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, pe care îl acuză că tratează cu aroganţă problemele pe care le ridică ei. Minerii fac un apel la ministrul Gerea să vină la Târgu Jiu. Reamintim că greva foamei a fost începută luni de doi salariaţi, Manu Tomescu de la Termocentrala Rovinari şi Florin Predescu de la cariera Lupoaia, iar rând pe rând s-au alăturat mineri şi lideri sindicali din aproape toate carierele şi termocentralele. 

prima_pga

a_doua_pag

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: