Grigoraş a semnat cu Pandurii. Nu a cerut clauze de reziliere

Noul antrenor al pandurilor a fost prezentat ieri oficial, Petre Grigoraş dorind să semneze chiar la conferinţa de presă la care a fost prezentat de către managerul general al echipei, Viorel Temelescu. Înţelegerea cu Pandurii este pe trei ani iar tehnicianul nu a solicitat nici o clauză de reziliere în cazul în care a fost demis.

Prezentarea oficială a lui Petre Grigoraş a început cu semnarea contractului într-un cadru mai puţin obişnuit. „Am semnat acum câteva minute pe trei ani, aşa cum a dorit conducerea clubului”, a spus antrenorul imediat după semnarea contractului.  

Surprinzător pentru o prezentare oficială, noul antrenor a vorbit despre siguranţa pe care ar putea-o oferi anumite clauze de reziliere pe care el nu le-a solicitat şi despre o eventuală demitere a sa. „Nu ştiu dacă un contract pe trei ani dă o siguranţă în plus pentru mine sau pentru conducerea clubului. E un gest de demnitate, nu de laşitate să pleci când nu ai rezultate. Putem semna un contract şi pe 20 de ani dar atâta timp cât rezultatele echipei vor întârzia să apară, atâta timp cât jocul echipei nu va creşte, atâta timp cât nu vom acumula puncte şi nu vom avea o evoluţie ascendentă, cred că aceste documente se pot anula de comun acord printr-o strângere de mână şi rămânerea ca vechi cunoştinţe şi prieteni. Mi se pare logic şi demn”. Petre Grigoraş are o experienţă vastă în prima ligă, peste 200 de meciuri şi speră ca acestea să-l ajute pentru redresarea echipei Pandurii, explicând de pe acum că va pleca dacă nu va reuşi fără să aştepte să fie demis: „Atunci când voi constata că nu am reuşit mai mult decât au reuşit predecesorii mei nu o să mă prevalez de o hârtie sau de o semnătură şi voi încerca să ajung cu conducerea la un consens prin care să ajutăm acest club şi echipa să depăşească momentele grele. Dar sper să nu fie nevoie, abia m-am instalat şi vorbesc de lucruri care sper să nu se întâmple în viitorul apropiat”.

Crede în redresarea echipei

Grigoraş a avut şi în vară o ofertă de a prelua Pandurii dar a precizat că nu regretă că nu a venit atunci. „Eu nu regret nimic din ce am făcut, cu toate că poate în anumite momente mi-am reproşat că nu am făcut anumite lucruri în cariera de jucător sau antrenor”, a spus ieri Grigoraş adăugând că a avut oferte dar a acceptat Pandurii pentru că a crezut că poate redresa echipa: „Pandurii nu a fost singura echipă care m-a ofertat, am avut oferte de la mai multe echipe din Liga I cu situaţii mai bune în clasament. Din varii motive nu s-au concretizat. Am luat o pauză de şase luni de zile şi nu regret absolut deloc. Acum am acceptat să vin aici nu din lipsă de ocupaţie ci pentru că eu cred în acest proiect de redresare a echipei.”

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: