Grigoraş: „Dacă nu batem Mioveniul, e groasă treaba!”

Grigoraş suflă şi în iaurt înaintea partidei cu penultima clastă, CS Mioveni. Antrenorul se teme ca elevii lui să nu-i trateze de sus pe argeşeni şi să aibă parte de o surpriză neplăcută, ca cea din etapa trecută de la Sibiu. Grigoraş şi-a dus echipa într-un mini cantonament unde va încerca să-şi conştientizeze jucătorii de miza partidei de luni.

Pentru panduri, startul de sezon e unul foarte bun. În privinţa rezultatelor, echipa are 8 puncte după 5 etape şi ocupă un călduţ loc 6 în clasament. Grigoraş strâmbă însă din nas când vine vorba de jocul prestat de echipa sa, unul departe de cel din returul sezonului trecut. „Dacă practici un joc frumos vin şi rezultatele, dacă nu, apar problemele. Nu poţi să câştigi numai din noroc”, spune mereu antrenorul.

Victorie obligatorie !

Pentru Grigoraş deviza e simplă. Meciurile de pe teren propriu cu echipele mici trebuie câştigate cu orice preţ. Dar asta nu e simplu pentru panduri care par să aibă o problemă de atitudine. În partidele cu adversari grei gen CFR Cluj echipa se mobilizează dar în astfel de meciuri, cum a fost şi la Sibiu, intervine o delăsare care poate deveni periculoasă. Grigoraş vrea să evite asta şi i-a dus pe elevii săi în cantonament la Sibiu unde va purta şi discuţii individuale cu fiecare pentru a-i mobiliza. Spre deosebire de predecesorul său, Ionuţ Badea, Grigoraş nu apelează la serviciile unui pisholog şi preferă să discute direct cu elevii săi. „I-am anunţat că este cel mai important joc cu Mioveni, vin şi ei după o victorie clară cu Mediaş, cu un antrenor nou şi o altă stare de spirit. Nu aş vrea să călcăm strâmb, ar fi extraordinar de bine să avem victorie, să rămânem sus în clasament şi plus la adevăr. O să vină şi meciuri dificile în care nu ştim ce se întâmplă. Pentru mine este extraordinar de important acest joc”, a concluzionat antrenorul pandurilor.

Mioveniul pe val

Nou promovata din Mioveni pare o cu totul altă echipă de când l-au instalat antrenor pe Ilie Stan în locul demisionarului Ionuţ Popa. După 4 înfrângeri consecutive, argeşenii au învins în ultima etapă eroii din Europa League, Gaz Metan Mediaş cu 4 la 2. Şi asta după ce la un moment dat tabela indica un incredibil 4 la 0! Mioveniul s-a respectat şi în acest weekend. A învins cu un scor neverosimil o echipă din liga a V-a şi asta spre deosebire de panduri care l-au supărat pe Grigoraş în ciuda victoriei cu 6 la 0 de la Turceni. „Am dat exemplu, noi am jucat cu o echipă de liga a 4-a cu care ne-am chinuit până le-am dat vreo două goluri, în repriza a doua s-a jucat vreo 20 de minute şi făceau schimbări să treacă timpul. În schimb Mioveniul a câştigat cu 17-0, s-a respectat. Le-am zis băieţilor când întâlneşti bucătari trebuie să-i arăţi că locul lui e în bucătărie iar locul tău e pe teren. Asta să demonstrezi prin fotbal şi cât mai multe goluri. E nepermis, dar e greu de motivat o echipă să joace la capacitate maximă cu o echipă de judeţ. E important că nu am avut probleme în campionat”, a spus antrenorul care e totuşi îngrijorat de jocul slab al echipei din meciurile cu Voinţa Sibiu şi Ştiinţa Turceni.

Vin vremuri grele

Pandurii sunt obligaţi să bată Mioveniul şi pentru că apoi au o serie de foc, cu adversari extrem de dificili. O serie de câteva meciuri fără victorie i-ar putea împinge pe gorjeni de pe locul 6 ocupat acum până în zona nisipurilor mişcătoare. Grigoraş nu vrea să aibă emoţii şi cere concentrare maximă. „Vine meciul cu Mioveniul, să ne mobilizăm, joc delicat şi important. Sunt convins că şi ei se gândesc că au posibilitatea să intre în cărţi şi să scoată un rezultat bun. Noi pe de altă parte, dacă vom câştiga avem o linişte relativă pentru meciurile viitoare. Avem la Steaua, apoi vine Astra o echipă puternică, ne ducem la Târgu Mureş după care avem două meciuri grele cu Mediaş şi Cluj acasă”, spune antrenorul care se teme de tripleta de veterani a Mioveniului, Dică, Neaga şi Ciprian Tănasă. Şi asta în ciuda criticilor care i-au făcut praf pe cei trei după evoluţiile şterse din primele patru etape. „Rică, Dică, Cipi Tănase sunt jucători care nu întâmplător au ajuns pe la loturile naţionale. Au jucători cu experienţă, echipă bună dar care nu-şi găsise identitatea în primele etape, nu-şi găsise ritmul, dar cu această schimbare s-au descătuşat. Aţi văzut evoluţia per total, dătătoare de speranţe şi tremurături pentru noi”, încheie antrenorul.

2 din cele 4 goluri ale Mioveniului din acest sezon au fost marcate de Ciprian Tănasă. Neaga şi Dică au încă cifra 0 în dreptul golurilor

2 din cele 5 goluri ale pandurilor au purtat semnătura atacanţilor, câte unul pentru Stromajer şi Lemnaru. Golgeter e rebelul Vranjes, cu 2 reuşite

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: