Grigoraş: „Din iarnă iau măsuri !”

Un meci de vacanţă s-a lăsat cu scandal! Chiar dacă Pandurii a câştigat cu 7 la 1 în faţa celor de la Zagon, meciul a fost marcat de incidentul dintre Grigoraş şi Avramescu. Antrenorul l-a găsit vinovat pe tânărul mijlocaş pentru primirea golului şi l-a trimis direct la vestiare. Grigoraş e supărat pe mai mulţi jucători tineri şi spune că va lua măsuri cu ei din iarnă.

Grigoraş îşi pierde răbdarea cu jucătorii tineri. Primul intrat pe lista neagră a antrenorului e Alexandru Avramescu, un mijlocaş de 21 de ani.

Avramescu e out !

Grigoraş l-a trimis pe Avramescu pe teren în minutul 55. Tânărul mijlocaş de 21 de ani n-a rezistat însă decât 23 de minute. A pierdut o minge la mijlocul terenului, iar pe contraatac, cei de la Zagon au marcat golul de onoare. Faza a declanşat furia lui Grigoraş. Chiar dacă antrenorul efectuase toate cele 3 înlocuiri, a decis să-l scoată imediat de pe teren pe Avramescu. Pandurii au jucat în 10 oameni până la final. „M-am făcut și eu puțin de rușine, că am scos un jucător afară, dar îmi asum responsabilitatea pentru că trebuie să dau un exemplu celorlalți care cred că dacă sunt tineri au drepturi mai mari decât cei care au 28 sau 30 de ani. Nu e adevărat! Cine merită să joace, să joace!”, anunţă Grigoraş care exclude o revenire a lui Avramescu la prima echipă. „Lui Avramescu, de când am venit eu aici, i-am dat atâtea șanse... Cât voi mai fi eu aici, se va pregăti numai cu echipa a doua. Iar în iarnă, e posibil să se ducă unde vrea el. Poate va găsi pe altcineva care să-i dea mai multe șanse decât i-am dat eu până acum.”

11 – meciuri a prins până acum Avramescu în liga 1 în 2 sezoane

Şi alţii sunt în colimator

Avramescu nu e singurul jucător tânăr care l-a deranjat pe Grigoraş. Antrenorul anunţă o adevărată curăţenie în lot la finalul turului. „Din iarnă va trebui să iau niște măsuri pentru că nu am nevoie de jucători care să nu pună niciun fel de problemă titularilor. Am nevoie de concurență chiar și la antrenamente. Mai sunt și alți jucători pe lista neagră alături de Avramescu. Sunt supărat pe atitudinea lor, nu pe realizări. Nu mă așteptam să dea goluri a la Cristiano Ronaldo sau a la Messi, dar măcar să alerge să rupă terenul 20 de minute sau cât i-am ținut pe teren. Să joci doi pași stânga, doi pași dreapta sau să alerge în ritmul meu, puteam să-i bag pe Dinu sau pe Moței (n.r. secunzii săi). E vorba de atitudine, de ceea ce trebuie să facă un jucător tânăr care să spere la mai mult. Asta m-a deranjat. Atât!”, spune ferm Grigoraş. Şase jucători se încadrează în profilul indicat de Grigoraş, dar rămâne de văzut câţi dintre ei se vor regăsi şi pe lista neagră: Tătaru, Rada, Lupu, Ignea, Unguru şi Avramescu.

„Prima repriză au tratat-o serios, iar partea a doua... Pe undeva le dau circumstanțe atenuante unora, care nu s-au mai întrebuințat la maxim, dar pe 2-3 tinerei, cărora când le dau oportunitatea de a juca trebuie să încerce să-mi demonstreze că merită să facă parte din lotul Pandurilor, pe aceia sunt foarte supărat.”          Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: