Grigoraş, între Rapid şi Arabia Saudită

Alarmă la Pandurii! Gorjenii sunt în pericol să-l piardă pe antrenorul minune, Petre Grigoraş. Acesta a dezvăluit că are două oferte tentante, una din liga întâi şi alta din Arabia Saudită. Dacă s-ar duce printre şeici, Grigoraş ar câştiga de 3 ori mai mult ca la Pandurii. „Nu ştiu dacă sunt pregătit să plec, dau răspunsul într-o săptămână”, spune Grigoraş.

După ce a terminat cu Pandurii pe locul 7, Grigoraş e asaltat de oferte. E dorit atât în ţară cât şi în deşertul saudit. Până la 1 iunie, ar trebui să aflăm destinaţia tehnicianului care a dus Pandurii pe cea mai bună clasare din istorie.

Mirajul deşertului

E clar, Grigoraş nu va avea o alegere uşoară în această săptămână. Din punct de vedere financiar e simplu. Oferta din Arabia Saudită e cea mai tentantă. Şeicii deşertului îl ademenesc pe Grig cu un contract de 3 ori mai mare ca la Pandurii. Antrenorul spune că va da răspunsul final într-o săptămână dar nu pare tentat de o aventură printre cămile. „Nu duc lipsă de oferte. Arabia e cea mai tentantă dar trebuie s-o gândesc foarte bine, dacă să fac pasul acum sau nu. E o situaţie destul de ingrată. Deocamdată nu sunt disperat să plec. Dacă ar fi fost vorba de un campionat din Europa, poate te-ai fi gândit...aşa fiind vorba de Arabia Saudită...Deocamdată nu sunt tentat să dau curs ofertei. Nu sunt pregătit să-mi fac valiza şi chiar mă gândesc foarte serios să continui în ţară. Dar nu pot să spun „nu” cu toată sinceritatea, cu toată tăria”, a declarat Grigoraş la Radio GSP. Poate cel mai promiţător antrenor român care a cedat mirajului din deşert e Cosmin Olăroiu. Fostul tehnician al Stelei şi-a construit o veritabilă carieră în Arabia şi a ajuns să câştige şi două milioane de dolari pe an din salariu! Ioan Andone, Ilie Balaci sau Ion Marin sunt alte nume de tehnicieni care au avut diferite aventuri în deşertul arabic.

Rapidul e varianta bombă din ţară !

Nu doar arabii îl vor pe Grig, ci şi românii. Antrenorul a dezvăluit că are o ofertă şi din liga întâi dar aşteaptă să vadă dacă echipa respectivă are un proiect mai îndrăzneţ ca Pandurii. Şeful Condescu trebuie să reacţioneze repede dacă vrea să-l păstreze pe Grigoraş. Condescu e nevoit să se ţină de promisiunile făcute antrenorului, adică să nu vândă niciun jucător de bază, să facă 3-4 transferuri de valoare şi să îmbunătăţească condiţiile de antrenament. „În afara faptului că mai am contract încă un an cu Pandurii, nu pot să neg că am o ofertă şi din ţară. Nu ştiu dacă e momentul să mă despart de campionatul României, sunt convins că am suficient de multe de spus aici chiar dacă până acum nu am reuşit să câştig cu nicio echipă vreun trofeu. Mă gândesc foarte serios să continui în ţară, ori la Pandurii, ori la altă echipă, în funcţie de ce posibilităţi şi obiective sunt la echipele respective de a face performanţă, adică de a se lupta cu şanse reale la cupele europene”, mai spune antrenorul. Posibilele destinaţii ale lui Grig sunt Petrolul, care va avea un nou investitor din această vară, Florian Walter, Astra, care se va despărţi cel mai probabil de Mircea Rednic, Gaz Metan Mediaş, care e la final de contract cu Pustai, dar şi U Cluj, echipă a cărui viitor e însă incert după plecarea aceluiaşi om cu banii, Walter. Nu e exclusă nicio o revenire la Oţelul Galaţi, acolo unde Dorinel Munteanu nu mai e în relaţii aşa bune cu şeful Marius Stan. Cea mai tare veste a venit însă aseară dinspre Giuleşti. Cum Răzvan Lucescu e cu bagajele făcute pentru Qatar, Copos s-a gândit la Grigoraş. Antrenorul pandurilor recunoaşte că a fost contactat. „A fost o întrebare şi atât. Nu contează dacă a venit direct de la domnul Copos sau prin intermediari. Dar mai am un an contract cu Pandurii şi trebuie să am acceptul domnului Condescu pentru a negocia cu altcineva. Am încercat să-l sun azi (n.r. ieri) dar încă nu mi-a răspuns. Recunosc că mi-ar plăcea Rapidul, e o echipă cu tradiţie, suporteri, care an de an se bate pentru trofee. Sper ca într-o zi două să se lămurească totul”, a spus Grigoraş aseară la DigiSport.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: