Grigoraş: Partida cu Sportul e crucială

În stagiul de pregătire susţinut de Pandurii în Antalya s-a conturat o echipă din care lipsesc o parte dintre jucătorii titulari de obicei în vechea echipă. Petre Grigoraş spune că a reuşit să cunoască mai bine posibilităţile jucătorilor după acest stagiu. Tehnicianul a studiat întregul lot şi consideră că poate lua acum decizii în cunoştinţă de cauză şi va decide în cursul acestei săptămâni care va fi primul 11 cu care va aborda meciul cu Sportul Studenţesc.

Reporter: Care a fost scopul acestui cantonament şi cum a decurs pregătirea?

Petre Grigoraş: Ţelul nostru principal a fost să ne cunoaştem cât mai bine, să stăm departe de orice zvonuri şi bârfe. Lucrurile au decurs normal, băieţii sunt foarte receptivi şi asta mă bucură. Mă bucură faptul că-şi doresc într-adevăr, ştiu şi ei că situaţia este una delicată şi numai împreună, formând un grup unit, se poate să se realizeze ceva.

Rep.: Se observă acum o competiţie mai mare între ei pentru a prinde un post de titular?

P.G.: Trebuie să fie competiţie între ei, pentru că le-am spus deja, am pornit de la zero din toate punctele de vedere. Eu nu am partipriuri cu absolute nici unul, joacă cei care consider eu că sunt mai în formă la momentul respectiv şi care îmi demonstrează şi în timpul săptămânii că merită să fie titulari.

Rep.: Aţi decis care va fi primul unsprezece la meciul cu Sportul?

P.G.: Nu încă, vom vedea în ţară. Voi încerca să fiu cât se poate de echidistant în a alege primul 11 în timpul care mi-a mai rămas până la partida cu Sportul. Care pentru mine este vitală, e vitală şi le-am şi pus că scopul nostru imediat este să ne pregătim foarte, foarte bine şi să reuşim să câştigăm acest joc. În continuare sunt două jocuri în deplasare, le abordezi de pe altă poziţie atâta timp cât reuşeşti să mai aduni trei puncte în clasament şi să părăseşti ultimul loc, pentru că poţi depăşi Sportul în clasament şi lucrurile pot lua o altă turnură. Dar esenţială şi crucială este acum partida cu Sportul şi pentru ea o să facem toate sacrificiile şi această deplasare în Antalya şi pregătirea de aici e în acelaşi scop de a pregăti cât mai bine partida cu Sportul.

Rep.: Deci până la urmă şi-a atins scopul acest cantonament?

P.G.: Am încercat şi sper că am şi reuşit să ne cunoaştem cât de cât intenţiile, să-mi cunoască şi ei poziţia mea vis-a vis de fotbal, despre principii, despre felul în care vreau să jucăm. Eu îi cunoşteam cât de cât pe unii jucători înaintea acestui stagiu, nu pot să spun că-i cunoşteam foarte bine pentru că nu am lucrat cu ei. Când lucrezi cu ei îţi dai seama şi de calităţile lor şi de defectele pe care le au. Sper să nu fac prea mari greşeli când voi alege primul unsprezece, pentru că şi eu sunt om şi este posibil să greşesc şi eu câteodată, dar chiar dacă voi greşi o voi face neintenţionat.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: