Grigore Cătălin Haidău, comemorat la Târgu Jiu

Grigore Cătălin Haidău a fost comemorat marți la Târgu-Jiu de elevii Liceului de Arte Constantin Brăiloiu, în colaborare cu Asociația Cultul Eroilor Tudor Vladimirescu Gorj. Cu această ocazie a fost dezvelită o plăcuță comemorativă în cinstea târgujianului care și-a pierdut viața răpus de gloanțe la Brașov în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Evenimentul a avut loc la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu unde pe lângă comemorarea lui Grigore Cătălin Haidău a fost marcată și Ziua Națională care va fi pe 1 decembrie, dar și 30 de ani de la revoluția din 1989.

Cu această ocazie a fost dezvelită plăcuța comemorativă și a fost susținut un spectacol în sala de audiție a liceului. „Pe lângă aceste activități pe care le-am organizat astăzi la liceu, în data de 16 decembrie o să avem un spectacol deosebit intitulat sugestiv „Respect Eroilor 1989“, care se va desfășura la Teatrul Elvira Godeanu din Târgu-Jiu. Va fi susținut de elevii de la muzică și de la arta actorului, iar cei de la arte plastice vor expune o serie de lucrări în foaierul teatrului“, a spus directorul Liceului de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, Daria Ionescu Haidău.

La eveniment, pe lângă elevii Liceului de Arte au participat membrii Asociației Cultul Eroilor Regina Maria - filiala Dolj Frații Buzești, ai Filialei Gorj Tudor Vladimirescu, primarul comunei Scoarța Ion Stamatoiu, președintele de onoare al filialei Gorj, Andrei Popete Pătrașcu - președintele Asociației Dumitru și Maria Pleniceanu și viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: