Grivei îi cere din nou lui Călinoiu să justifice banii publici

Vizita în Italia a celor 15 funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Gorj a dat naştere unui conflict între consilierul Gheorghe Grivei şi preşedintele Ion Călinoiu. Democrat-liberalul i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean să comunice sumele de bani cheltuite pentru deplasare şi diurnă, arătându-se nemulţumit de faptul că nu s-a cerut şi părerea consilierilor.

Un nouă confruntare între Gheorghe Grivei şi Ion Călinoiu a avut loc vineri dimineaţă, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean. Nu pentru prima dată, democrat- liberalul i-a cerut şefului judeţului să justifice banii publici. De această dată este vorba despre sumele cheltuite pentru şcolirea, în Italia, a 15 funcţionari publici. Grivei a reproşat preşedintelui Consiliului Judeţean faptul că nu i-a înştiinţat şi pe consilierii despre vizita de studiu a angajaţilor săi. „Am aflat din presă că o delegaţie a Consiliului Judeţean a plecat pentru o săptămână în Italia. Mi se părea normal să ştim şi noi care sunt acele persoane şi pe ce criterii au fost alese”, a precizat Gheorghe Grivei la sfârşitul şedinţei.

Democrat-liberalul a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean să prezinte o situaţie cu sumele de bani care s-au cheltuit pentru vizita funcţionarilor publici în Italia. “Aş vrea să ştiu care a fost scopul vizitei în Italia şi câţi bani s-au cheltuit pentru deplasare, diurnă şi transport”, a solicitat Grivei.

REFUZ

Ion Călinoiu a refuzat să vorbească despre banii cheltuiţi şi i-a recomandat lui Grivei să se intereseze la Compartimentul de Resurse Umane. “Vizita face parte din proiectul “Calitate în administraţia publică locală”, finanţat prin Fondul Social European, iar dacă vă interesează mai multe amănunte adresaţi-vă Compartimentului de Resurse Umane”, a declarat Călinoiu.

NEMULŢUMIRE

Grivei s-a arătat nemulţumit de răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean. “Mi se pare o lipsă de transparenţă cât este vorba de bani publici şi cofinanţări”, s-a revoltat democrat-liberalul.

          

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: