Gruescu dă startul la consolidări în Artanu

Alunecările din Negomir avansează pe zi ce trece generate şi de precipitaţiile din ultimele zile. Malul de pământ ce ameninţă gospodăriile locuitorilor din satul Artanu a mai avansat cu încă un metru, fiind din ce în ce mai aproape de anexele gospodăreşti şi de casele acestora. Primarul Ion Gruescu spune că a vorbit sâmbătă la Târgu Jiu cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, care i-au promis că o să-l ajute cu banii necesari pentru realizarea zidului de sprijin. Lucrările de consolidare vor începe chiar de azi.

Cu bani sau fără bani, Ion Gruescu va demara lucrările de construire a zidului de sprijin începând de azi. Săptămâna trecută au fost realizată calea de acces în urma demolării unor anexe gospodăreşti ce aparţineau familiei Blidaru, cea mai afectată de alunecări. Zidul va avea opt metri, din care trei vor fi la suprafaţă. Pentru efectuarea lucrărilor se aşteptă fonduri de la Guvern. „Am discutat cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi au stabilit ca fiind în regim de urgenţă să ne ajute cu cele două milioane de lei, bani necesari pentru construirea zidului de sprijin. Nu ştim când vor ajunge aceşti bani, dar mâine (n.red. azi) vom începe lucrările la gospodăria cetăţeanului cel mai afectat de alunecări. Nu putem aştepta până vin banii”, spune primarul localităţii Negomir, Ion Gruescu.

Însă acestea nu sunt singurele probleme cu care se confruntă autorităţile din zonă. Ploile din ultimele zile au săpat în pământul instabil şi au generat alte alunecări de pământ şi la un izlaz, aflat doar la un kilometru distanţă de zona afectată iniţial. Alunecările din această zonă nu vor pune în pericol vieţile oamenilor, însă zona va trebui stabilizată. Primarul Ion Gruescu menţionează că aici vor fi plantaţi pomi care să prevină alunecările. „Sper ca toată lumea să tragă învăţăminte. În aceste acţiuni de plantare vom implica şi elevii”, afirmă primarul Gruescu.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: