Gruia, şmecheraşul care înfundă puşcăria

A vrut să fie „băiat de băiat” prin oraş în ultimii ani şi a ajuns acolo unde sfârşesc, de regulă, toţi care au astfel de apucături. Cristinel Toader Gruia poate să îşi ia adio de la libertate pentru următorii ani, după ce Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat ieri la închisoare cu executare, ca pedeapsă pentru scandalul dublu pe care l-a comis la sfârşitul anului trecut, de Crăciun.

Reamintim că atunci acesta, împreună cu alţi trei „tovarăşi” de-ai săi, inculpaţi şi ei în dosar, şi-au arătat muşchii într-un club de fiţe din centrul oraşului, după care, pe o stradă tot din municipiu i-au luat la bătaie pe patru tineri pe care îi mai agresaseră şi înainte.

Gruia nu a fost deloc un băiat cuminte în ultimii ani, cazierul său fiind destul de încărcat cu condamnări pentru fapte produse în special cu violenţă, până acum acesta reuşind să scape de executarea pedepselor dispuse, fiind eventual încarcerat pentru perioade mai scurte de timp. Acum magistraţii au decis ca el să primească un an de puşcărie pentru fiecare din cele patru agresiuni pe care le-a comis asupra victimelor sale şi, în plus, „condamnă pe acelaşi inculpat la două pedepse de câte 2 ani închisoare(fapte comise în Clubul Caractere şi în strada Dobrogeanu Gherea din Târgu-Jiu)”. Trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, Gruia trage de fapt de o condamnare mai veche, una de patru ani, rămasă definitivă luna trecută la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta şi alte câteva condamnări au fost contopite acum într-una singură, cu executare, Gruia urmând să stea după gratii patru ani şi jumătate.

Individul a fost arestat preventiv la sfârşitul lui 2012 împreună cu Ion Alexandru Barb, Marian Florinel Ştefu şi Adrian Robert Ciorcârlan. Victimele lor sunt Aurel Vasile Pirtea, Radu Popovici, Alexandru Mădălin Ciuhu şi Gheorghe Aurelian Gârbaciu, cel din urmă fiind, culmea, în urmă cu câţiva ani implicat într-un scandal alături de Gruia. Acum găştile par să se fi împărţit altfel, Barb, Ştefu şi Ciorcârlan fiind condamnaţi în acest proces la închisoare cu suspendare. Ei au primit între unu şi doi ani de puşcărie, dar judecătorul de caz a dispus eliberarea lor din arestul preventiv, dacă nu sunt arestaţi în alte cauze. Verdictul nu este unul definitiv, iar în ceea ce priveşte despăgubirile materiale instanţa a disjuns cauza, formând un nou dosar care a intrat pe rol zilele trecute.

Vizualizări: 2,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: