Gruia Stoica, arestat după o licitaţie la CEO, ar vrea acasă de Paşti

Omul de afaceri Gruia Stoica le-a cerut ieri magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti să îl pună în libertate şi pe motiv că este postul Paştelui şi că este „ireal” ceea ce i se întâmplă. Patronul de la GFR este implicat în mituirea cu 3 milioane de euro a oficialilor de la CFR pentru a afla oferta acestora la licitaţia de 100 de milioane de euro pe care Complexul Energetic Oltenia se pregătea să o organizeze în iarnă, pentru transportul cărbunelui pe calea ferată. Decizia magistraţilor a fost negativă.

Procurorii DNA au intrat pe fir şi au dejucat planurile acestuia, Stoica alegându-se cu cătușe la mâini într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare de corupție din acest an. Ieri, în faţa judecătorilor, Stoica a invocat familia și sărbătorile pascale pentru a obţine clemenţa magistraților, spre deosebire de perioada în care era în libertate și credea că nu îi stă nimeni în cale și că își poate atinge obiectivele prin orice metode. "Sunt un om de familie, (..) tot ceea ce am construit a fost pentru ceilalţi oameni. Tot efortul pe care l-am făcut în viaţă s-a redus la 10 minute de înregistrate ambientală. (...) Este ireal ce se întâmplă", a spus Stoica, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel. Ireal poate fi considerat însă decesul fostului director de la CFR Marfă, Alexandru Dragoș Drăghici, căruia inima a încetat să îi mai bată, nerezistând la presiunile la care bărbatul era supus în perioada în care Stoica vroia să îl cumpere cu orice preț, prin intermediul avocatului Doru Boștină.

Sentința așteptată aseară de Gruia Stoica nu este una definitivă, ea putând fi contestată, fapt care face ca omul de afaceri să rămână în spatele gratiilor cel puțin până la judecarea contestației. El a fost trimis în judecată împreună cu avocatul Boștină în urmă cu aproape două luni, procurorii DNA finalizând foarte repede cercetările în dosarul celor doi.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: